ANNONS

Kasslergryta

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

I veckan gjorde jag den här kasslergrytan med lite av varje jag hade hemma. Blev riktigt god! Det går bra att byta kasslern mot kyckling och riset mot pasta. Skriver ca mått då jag hade i på känsla. Smaka av.

Du behöver till 4-5 portioner:

4-500 g kassler

1-2 schalottenlök (1 liten vanlig gul lök går också)

1 pressad vitlöksklyfta

Smör att steka i

1 liten påse färsk spenat

Strimlade soltorkade tomater i olja, efter tycke och smak. Gott att ha i lite av oljan med. Använder alltid Zeta’s.

1 burk lätt crème fraiche parmesan och vitlök

2-3 dl grädde, jag har matgrädde

1/2 grönsaksbuljongtärning

Salt, svartpeppar

Basilika

Gör så här:

Strimla kasslern och finhacka löken. Fräs i en stekpanna i smör. Ha i spenaten, vitlöken och soltorkade tomater och låt fräsa med en kort stund tills spenaten dragit ihop sig. I med crème fraiche, grädde, grönsaksbuljong och låt puttra ihop. Smaka av med kryddorna.

Servera med ris eller pasta och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00