ANNONS

Äppelpajkladdkaka

/

Bakat

,

Dessert

,

Frukt och bär

,

Kladdkakor

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Äpplets dag idag, fick givetvis lov att baka något när barnen var i skolan och J på jobbet. Hittade den här Äppelpajkladdkakan hos ”Mitt Kök” och tror bestämt det blir en ny äppelfavorit!


Du behöver:


Äppelkladdkaka:


175 g smör


2 1/2 dl strösocker


2 tsk vaniljsocker


3 ägg


2 3/4 dl vetemjöl


2 äpplen


Smuldeg:


100 g smör


2 dl vetemjöl


1 dl havregryn


1 dl strösocker


2 msk ljus sirap


Fyllning:


5 äpplen


1 msk kanel


Gör så här:


Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.


Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.


Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.


Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Häll sen smeten däri.


Smulpaj: Blanda alla ingredienser till en smulig deg.


Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg dem på äppelkladdkakan.


Pudra äppeltäcket med kanel.


Smula över pajdegen.


Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna lite och ställ den sen i kylskåpet för att sätta sig lite.


Servera med lättvispad grädde eller glass.


Jag glömde att pudra kanel direkt på äppelskivorna så pudrade på smuldegen. Nästa gång pudrar jag på båda ställena tror jag. Gott med kanel! Glömde även att ta bild när jag lagt äppeskivorna under smuldegen. 🙈


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.

Rekommenderar en kula glass till. Så gott!


Ha en fin helg!


Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00