ANNONS

Foccacia med oliver och rödlök

/

Bakat

,

Bröd

,

Tillbehör

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Baka bröd är inget jag gör speciellt ofta. Borde definitivt göra oftare för hur gott är det inte?! Foccacia är inte det nyttigaste brödet, men ett av de godaste. Älskar allt med det. Enkelheten, så smidigt och gott att slänga ihop en deg till soppan. Och variationen. Nu toppade jag med mina favoriter oliver och rödlök, men det är så gott med körsbärstomater, örter, fetaost m.m. Flingsalt, olivolja, mmmmmm…


Du behöver till ett bröd i långpanna:


25 g jäst


3 dl vatten, 37 grader


1/2 dl olivolja


2 msk honung


1 msk flingsalt


Ca 7 dl vetemjöl special


Olivolja och flingsalt till plåten och uppepå


Oliver, ett gäng


1-2 rödlökar


Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet, honung och flingsalt. Rör tills jästen löst upp sig.


Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg. Knåda degen i 5 minuter. Med maskin eller för hand.


Jäs degen i ca 35 minuter. Täck över bunken med plastfolie och en bakduk.


Sätt ugnen på 225 grader


Smörj plåten med lite olivolja. Strö över lite flingsalt. Häll den jästa degen rätt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.


Sätt fingrarna i degen så det formas små hål. Lägg oliver i hålen. Skiva rödlök tunt och strö över degen. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.


Baka brödet mitt i ugnen tills det är gyllene. Ca 15 minuter. Men ha koll, alla ugnar är olika.


Happy baking!


Jag har ofta plastfolie över degar som ska jäsa, väldigt effektivt.


Copyright 2020. All rights reserved.

Älskar den här toppingen, såå god!


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.

Receptet på soppan jag hade till kommer. 👌🏻


Baka det här till någon av helgens eller kommande veckans luncher eller middagar. Det är absolut godast samma dag du bakat det men funkar dagen efter med.


Just nu lagar Jocke och Elin tacos. Ska bli skönt att sätta sig vid dukat bord strax. Önskar dig en trevlig helg!


Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00