ANNONS

Lite smått och gott plock

/

Förrätt

,

Pizza och paj

,

Plockmat

,

Smårätter

,

Sommarmat

,

Tillbehör

,

Tilltugg

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


När vi äter smårätter och jag visar på stories på mitt Instagram får jag alltid frågor efter recept. Så gör ett inlägg här på det vi ätit de två senaste gångerna. I veckan hade vi besök av kusin Alex och hans mamma Anna. Då gjorde jag det ni ser på bilden som förrätt. Det dom har gemensamt är att dom går snabbt att göra och är vansinnigt goda.


Copyright 2020. All rights reserved.


Löjromspizza på Libabröd är en ny favorit. Brukar göra det på vanlig pizzadeg annars. Men vi gör ofta Libapizza hemma numera så ville testa med löjrom m.m. Det blev såå gott! Det bästa är att det är så enkelt och går så snabbt. Gör så många som det går åt. Nu åt vi annat också, samt att det var förrätt, så vi slicade upp endast en.


Du behöver:


Libabröd


Crème fraiche


Västerbottenost, riven


Finhackad rödlök


Löjrom


Dill eller gräslök


Svartpeppar från kvarn


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.


Lägg Libabröd på en plåt.


Bred på lite crème fraiche. Strö på Västerbottenost. Grädda i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Det går ganska snabbt så passa så inte brödet blir bränt.


Ta ut pizzan och strö på rödlöken. Klicka ut små klickar med crème fraiche och löjrom. Ha på dill eller gräslök. Dra några varv med svartpepparkvarnen.


Copyright 2020. All rights reserved.


Fetaost och tomater i ugnen är en återkommande favorit hos oss. Gör den med inspiration från Klingskitchen men hon har inne sin plåt i 100 grader i en timma.

När jag har bråttom och kommer på för sent att jag vill göra detta, som i veckan, så kör jag på 200-225 grader i ca 20 minuter. Och jag gör bara med en fetaost, det brukar räcka hos oss. Anpassa mängden efter hur många ni är. Jag skriver inga mått här heller.


Du behöver:


Fetaost


Körsbärstomater


Oliver


Vitlök


Citron


Färsk timjan


Olivolja


Flytande honung


Chiliflakes


Salt och svartpeppar


Gör så här:


Sätt ugnen på 100 eller 225 grader.


Lägg fetaost, tomater, oliver, citron och vitlöken delad på mitten i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Strö över chiliflakes, färsk timjan och lite salt och svartpeppar. Ringla över honung och olivolja och ställ in i ugnen, antingen på 100 grader i en timme eller på 225 grader i ca 20 minuter.


Ta ut formen och pressa över den varma citronen. Ringla ev över lite extra olivolja. Servera med ett gott bröd.


Copyright 2020. All rights reserved.

Så gott!


Copyright 2020. All rights reserved.


När jag inte gör min vanliga Romdipp, som också är enkel, utan vill att det ska gå ännu snabbare så är philadelphiaost med rom och rödlök en riktig hit. Alla älskar det här hemma hos oss och jag skulle behöva göra 2 st varje gång det serveras.


Du behöver:


1 philadelphiaost


Någon rom, t.ex. löjrom eller ishavsrom


Finhackad rödlök


Dill


Svartpeppar från kvarn


Chips att servera till


Gör så här:


Lägg upp osten på ett fat, skär försiktigt runtom med en matkniv så lossnar den lättare när du vänder den upp och ner på fatet.


Lägg rom, rödlök och dill ovanpå osten. Dra över med svartpepparkvarnen.


Servera med chips.


Copyright 2020. All rights reserved.


Mums. Perfekt att kunna ställa fram detta på 30 minuter tycker jag. Och väldigt trevligt att äta. Servera med ett kallt gott bubbel till.


Copyright 2020. All rights reserved.


Tidigare en helg gjorde jag också philadelphiaosten bl.a.


Copyright 2020. All rights reserved.


Det här är jättegott. Valnötter i akaciahonung tillsammans med en bit brieost på fröknäcke.


Copyright 2020. All rights reserved.

Bara att lägga tillsammans i en burk.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Ha en fin lördag!


Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00