ANNONS

Blåbärspaj

/

Dessertpajer

,

Frukt och bär

,

Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!


Paj på säsongens bär och frukter är svårslaget. Så enkelt och snabbt att göra. Den här blåbärspajen har en ljuvligt knäckig smak. Ta fram blåbär direkt från frysen och häll i botten så det täcker formen. Jag använde en form som är 28 cm.


Du behöver:


Blåbär


250 g smör


3 dl havregryn


3 dl vetemjöl


2 1/2 dl strösocker


Sirap


Gör så här:


Sätt på ugnen på 200 grader.


Häll blåbär så det täcker botten på din pajform.


Smält smöret i en kastrull.


Blanda i havregryn, mjöl och socker direkt i kastrullen med smöret.


Lägg smeten på blåbären som ett täcke.


Ringla sirap över och ställ in i ugnen 30 minuter.


Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljvisp eller en rårörd vaniljkräm som är absolut godast.


Rårörd vaniljkräm:


Vispa

3 äggulor

med

3 msk florsocker

och

1 msk vaniljsocker

till en pösig smet.


Vispa

3 dl vispgrädde

, inte för mycket. Blanda ihop den vispade grädden med äggsmeten. Blanda ihop till ordentligt till en lagom tjock kräm.


Om du förvarar den i kylen över natten kan den dela sig lite men det är bara att vispa ihop den snabbt igen.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


Så gott!!


Ha en bra söndag!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00