ANNONS

Krossad potatis med bacon och Västerbottenost

/

Grillat

,

Potatis

,

Sommarmat

,

Tillbehör

,

Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!


Kommer här med en uppdatering på förra sommarens populära krossade potatis. Med bacon, vitlök, smör och Västerbottenost. Har gjort den flera gånger i år med. Grymt god! Jag använder de små delikatesspotatisarna i påse. Men färskpotatis eller ”vanlig” fungerar givets också.


Du behöver till ca 6 port:


23 potatisar 


Rapsolja


Flingsalt 


Svartpeppar 


Pressad vitlök


Smör, Bregott brynt helst


2 pkt bacon


75 g västerbottensost


Färsk persilja eller timjan


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.


Koka potatisarna mjuka. 


Låt svalna.


Lägg bakplåtspapper på plåt och mosa till potatisarna med en handtryckning.


Pensla med olja på bägge sidor. 


På med flingsalt och svartpeppar nymalen från kvarn.


In i ugnen i 225 grader i 20 minuter.


Klipp baconet i mindre bitar och stek i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.


Ta ut potatisen. Pressa en till två vitlöksklyftor över potatisen. På med baconen. Lägg några klickar smör här och där. Till sist har du på den rivna osten.


In i ugnen igen i ca 10 minuter.


Lägg upp på ett serveringsfat och klipp färsk persilja eller timjan över.


Copyright 2019. All rights reserved.


Copyright 2019. All rights reserved.


På väg in i ugnen efter ”krossning”, kryddning och pensling av olja.


Copyright 2019. All rights reserved.


Färdiga att lägga på bacon, smör och ost och sen in i ugnen igen 10 minuter.


Copyright 2019. All rights reserved.


Färdiga att serveras!


Copyright 2019. All rights reserved.


Vi åt potatisen med grillad kyckling, bea, dragonsås och sallad. Så gott. Vill ni ha recept på min bästa marinad? Och dragonsåsen måste jag lägga ut till er också, fantastisk!


Ha en fin kväll! Trots kyla och regn vilket är vädret här för tillfället…



0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00