ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fredag!

/

Inlägget innehåller annonslänkar”

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Fredag, och Daga har namnsdag så då firar vi med prinsesstubbe!

Copyright 2022. All rights reserved.

Och saft ur de nya glasen som också har namnet Daga 😀 Fick lov att köpa direkt till henne när jag såg dem på Mio, de används flitigt kan jag lova.

Copyright 2022. All rights reserved.

Daga har varit hemma sjuk hela veckan, igen. Hon har mått sämre sista tiden, tror det är dags att höja medicineringen. Det har inte gjorts på 1 år så är nog dags då hon växer. Vi har ett inplanerat läkarbesök i Falun på tisdag vilket känns mer än lägligt. Får se vad endokrinologen kommer fram till. (Daga har kortisolbrist)

Nu när det är mer höstligt ute vill jag använda den här vasen mer igen. Dagg från Svenskt Tenn. Så glad att jag lyckades knipa en av de sista svarta för ett par år sedan då de inte görs i den kulören längre. Jag knipsade av stjälkar från min Hortensia i krukan ute på balkongen. Den har varit så fin hela sommaren. Nu får hälften av blomstjälkarna stoltsera i vasen istället. Hortensia är en favorit hos mig.

Idag var det också äntligen dags för besiktning av torkningen i Elins rum. Det är nu ca 4 veckor sen skyfallet och översvämningen. Till allas stora glädje, främst Elin som fått lov att dela rum med syrran igen, så var det torrt och golvet behöver inte rivas upp! Jippi! Det kommer bli renovering ändå (så fort de vi anlitat får tid) då vi äntligen tar tag i den gamla garagenerfarten utanför rummet (som tidigare varit ett garage) nu. Den kommer grävas upp, brunnen ska bytas, marksten kommer läggas, murning, trapp ner från vanliga entrén, insynsskydd, nytt fönster och dörrparti från golv till tak. Elin får en egen uteplats och det kommer bli ett stort lyft för hela huset. Det här har varit hemskt i alla år och ingen har velat tittat ner i det hemska hemska hålet som jag kallar det.

Jag var i Stockholm över dagen i onsdags. Kikar alltid in på HM Home och den här kannan fick följa med hem. Jag hade sett den i webshopen innan och tänkt tanken att jag gillade den men inte tillräckligt för ett köp.

Men den var så fin i verkligheten så det gick inte att motstå. Så den lite mer somriga citronkannan byttes till denna på köksbänken. Nu är det höst som sagt.

Jag var på en mycket trevlig workshop med Jessica Frej och Maria Blohm där vi bakade bröd från deras nya bok Baka gott utan gluten.

Rekommenderar boken starkt om man vill baka glutenfritt. Den innehåller många otroliga recept. Vi bakade hallongrottor, såå goda, som vi fick ta med hem, samt satte en deg till ett sirapsbröd som också fick åka med på tåget hem. Inte varje dag man åker tåg med en deg i bagaget ha ha. Bakade ut den igår och smakade på brödet idag. Supergott!

Så kul att komma iväg och träffa fina bloggkollegor m.fl. Mycket trevligt som händer samtidigt och i september blir det 4 Stockholmsbesök totalt.

Min blus är en ny favorit i garderoben, så skön! Klicka här för att komma till den.

Jocke och Elin lagar precis i detta nu Tacos. Jag tipsade tidigare idag på mitt Instagram (följ mig där!) om den här urgoda Tacogratängen med ananas . Det är en storfavorit hos mig, behöver ju inte vara fredag för att göra den. Testa om du inte gjort det!

Ha en fin kväll och helg!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Cookies i långpanna med daim och choklad

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Sitter på tåget till Stockholm och det återstår att se om det kommer gå att ladda upp det här inlägget. Vad är det med wifit på SJ numer?!Fungerar otroligt dåligt. Dessa kakor var det ja…tjejerna bakade dem häromhelgen. De börjar bli så stora nu och bakar utan mig. Elin hittade receptet på TikTok (bakamedjosefine) och de var verkligen såå goda! Då det inte fanns daim hemma använde de bara chokladknappar vilket funkade bra så klart. Men nästa gång köper vi hem daim, det är alltid extra gott!

Du behöver:

225 g smör

2 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

5 dl vetemjöl

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/2-1 tsk salt (smaksak)

200 g choklad, grovhackad

Garnering:

1-2 dubbeldaim

1 dl chokladknappar (ljusa eller mörka)

Flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en plåt, 35 x 25 cm, med bakplåtspapper.

Smält smöret och dra bort från värmen. Låt svalna en aning.

Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt 1 ägg och 1 äggula och vispa snabbt ihop.

Blanda de torra ingredienserna och sikta sen ned i smörblandningen. Blanda tills allt mjöl nästan är inarbetat, häll i den grovhackade chokladen. Fortsätt blanda till en jämn deg. Häll upp degen på plåten. Bred ut jämt med en slickepott.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Hacka daimen under tiden kakan är i ugnen. Toppa kakan med daim och chokladknappar så fort den kommer ut ur ugnen. Avsluta med att strö över flingsalt.

Låt kakan svalna helt i rumstemperatur och skär sedan upp den i rutor. Förvara kakorna i en lufttät burk.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Goda att äta bara så här. Jag kan tänka mig en kula glass på med. 😋

Copyright 2022. All rights reserved.

Baka dessa!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Krämig korvgryta med potatis

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Haft en liten tjej med ond hals hemma med mig idag. Har myst mestadels med henne men också hunnit med lite jobb, och nu så kikar jag in lite snabbt med ett gott och enkelt middagstips jag vill dela med er. Recept från bästa Niiinis, jag gjorde om lite och lade till lite mer grädde…

Du behöver till 4 portioner:

600 g falukorv

6 medelstora potatisar

Smör att steka i

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 1/2 dl vitt vin (alkoholfritt från mataffären funkar fint)

2 msk tomatpuré

1/2 dl ketchup

3 dl grädde (jag har matgrädde)

2 tsk paprikapulver

Salt, svartpeppar

Örtkryddor du gillar (jag hade timjan, basilika, oregano, persillade)

Gör så här:

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den tills den nästan är klar.

Dela falukorven i bitar, så stora du tycker blir lagom. Finhacka löken. Stek korven i smör, salta och peppra, ha i löken, pressa i vitlöksklyftan. Fräs lite snabbt och häll sen på vinet. Låt vinet reducera lite.

I med tomatpuré och fräs runt. I med ketchup, paprikapulver och örter. Till sist har du i grädden. Låt puttra. I med potatisbitarna som kokats och ångats av. Låt de puttra med tills dem är klara. Servera!

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Perfekt vardagsrätt!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00