ANNONS

Flämtande mango chutney kassler

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Måste dela med mig av det här goda kasslerreceptet! Jag hade en bit kassler i kylen och var sugen på lite mango chutney och currysmak. Kom att tänka på en annan favoriträtt, nämligen Flämtande uttern (konstigt namn, jag vet) och gjorde typ samma men med kassler. En hit!

Du behöver:

Ca 5-600 g kassler

2 små eller 1 stor röd paprika

1 1/2 msk socker

4 dl grädde (jag har matgrädde)

1 1/2 tsk curry

1 1/2 tsk sambal oelek

1 1/2 dl mango chutney

2 vitlöksklyftor

Salt och svartpeppar

2 dl riven ost

Smör att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva kasslern och bryn skivorna snabbt på båda sidor i lite smör, lägg dom sen i en ugnsfast form (Man kan skiva och lägga dom direkt i formen med men jag föredrar att få lite stekyta på dom).

Strimla paprikan tunt och stek den i lite smör och sockret. Fördela sen paprikan över kasslern.

Blanda grädden med curry, sambal oelek, mango chutney och pressad vitlök. Häll det över kasslern och paprikan. Strö över den rivna osten. In i mitten på ugnen i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.

Servera med ris och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Den karamelliserade paprikan är såå god!

Copyright 2022. All rights reserved.

Och den här såsen!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

En enkel och supergod rätt! Gör!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Enkel Pepparkaksglass utan glassmaskin

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Har ni som mig pepparkakor kvar efter jul så är det här ett jättegott tips vad du kan använda dom till. Enkel pepparkaksglass med kondenserad mjölk som du bara rör ihop utan glassmaskin. Blir så krämig och god!

Du behöver:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk, sötad à 397 g

10-15 pepparkakor (beroende på storlek)

Till servering:

Kolasås

Gör så här:

Vispa grädden, inte för hårt. Ha i den kondenserade mjölken och vispa tills det är blandat. Krossa pepparkakorna, jag använde mortel, och blanda med smeten. Spara pepparkakor att lägga som garnering på din glass i formen.

Häll glassmeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Jag använder en brödform. Frys i minst 6 timmar.

Serveras gärna kolasås till.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Såklart älskade alla denna hemma hos mig. Vi är riktiga glassmonster!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Ört och skinkfyllda kycklingfiléer

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Det här är en gammal favorit som finns tidigare på bloggen (från Mitt Kök). Den behöver en uppfräschning och påminnelse för den är så otroligt god. Kycklingfiléer fyllda med örter, färskost, skinka och ost. Ni förstår att det inte kan bli annat än gott!

Dubehöver:

4 kycklingfiléer

Några skivor extra rökt skinka

200 g Vitlöksfärskost (Crème bonjour eller liknande)

1 kruka basilika

1 knippe färsk timjan

Några ostskivor med smak

Curry

Grillkrydda

Salt

4 dl matgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 kycklingbuljongtärning

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa och dela kycklingfiléerna längs med så det blir som en ficka. Ha i lite vitlöksost, en bit skinka, basilika, timjan och en ostskiva. Krydda filéerna runtom med curry, grillkrydda och lite salt. Bryn runtom i smör i stekpannan så de får färg.

Ta fram en ugnsform. Strö lite grillkrydda och curry i botten. Dels filéerna på mitten så det blir 2 bitar av varje filé och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg på en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.

Sås: Häll grädden i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, smula ner buljongtärningarna, krydda med lite curry och grillkrydda. Blanda även i lite timjan. Låt såsen puttra ihop och häll den sen runtom filéerna i formen.

Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills kycklingfiléerna är genomstekta och osten fått lite färg.

Servera med ris och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Supergod rätt som jag verkligen rekommenderar! Laga i helgen.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00