ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saffransmilkshake

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Första advent imorgon! Så gott med en Saffransmilkshake till fikat. Vi älskar glass i våran familj och så även milkshake i alla smaker. Använd en bra saffran så du får mycket smak. Apotekets är bäst. Jag dekorerade min Saffransmilkshake med en liten lussekatt från Pågen. Älskar de små påsarna! Finns i de flesta matbutiker.

Du behöver:

(Inga exakta mått, gå efter smak och känsla.)

Vaniljglass

Mjölk

Saffran

Kanel

Vispad grädde (eller färdig sprutgrädde)

Små lussekatter

Strössel

Gör så här:

Mixa ihop glass, mjölk, saffran och kanel. Häll upp i ett högt glas. Spritsa på grädde. Pudra kanel på grädden. Stick ett sugrör genom lussekatten och placera i glaset. Dekorera med lite strössel.

Servera på direkten!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Såå gott!

Ha en fortsatt fin lördag.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Chokladkaka med mascarponekräm, chokladfudge och flingsalt

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Den här veckan har varit så full med diverse grejer, och den har gått i raketfart! Därav lugnet härinne… men nu kommer äntligen recept på den här magiskt goda chokladkakan jag bakade till Fars Dag. Ni måste göra denna, så saftig och så underbar. Receptet är från en flera år gammal Allt Om Mat jag sparat här hemma. Tänkt många gånger att jag skulle baka den och nu blev det äntligen av. Kommer göra den om och om igen till alla möjliga tillfällen. Ny favorit!

Du behöver till 8-10 bitar:

100 g mörk choklad, 70 %

125 g smör

4 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 1/2 dl kakao

1 tsk bakpulver

Chokladfudge:

100 g mörk choklad, 70 %, hackad

2 dl vispgrädde

2 dl strösocker

2 msk sirap

Mascarponekräm:

250 g mascarpone

2 msk crème fraiche

1 tsk snabbkaffe, espresso

1 msk strösocker

Garnering:

Flingsalt

Gör så här:

Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten och kanter på en form, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Bryt chokladen i bitar.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Vänd ner mjölet tillsammans med smörsmeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera med en sticka, kakan är färdig när stickan inte är kladdig. Låt svalna.

Ta kakan ur formen och dela den till två bottnar med hjälp av en vass kniv. Lägg försiktigt överdelen på ett fat.

Chokladfudge: Bryt chokladen i bitar. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka 15-20 minuter. Ta av från värmen och blanda ner chokladen. Rör tills den smält. Sjud krämen ytterligare ca 10 minuter.

Mascarponekräm: Rör ihop mascarpone och crème fraiche. Vispa med elvisp så den blir luftig. Blanda ner kaffepulver och florsocker. Bred mascarponefyllningen på överdelen. Lägg den andra, underdelen, över.

Häll över och bred chokladfudge över kakan. Strö flingsalt över.

Copyright 2022. All rights reserved.

Min chokladfudge rann över och ner på sidan. Har du mer tid än vad jag hade så väntar du och låter du den sätta sig lite mer i kastrullen, bli lite mer trögflytande, innan du brer ut den…

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Så god så god!

Jag skulle ta upp adventsbelysningen nu i helgen, och lite pynt, var tanken. Men fick lov att prioritera lite jobb istället. Hoppas dygnet får fler timmar nu till veckan 😉😊 Har advent kikat fram hos dig?

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Inlägget innehåller annonslänkar

Don Saffron

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!


Fantastiskt god drink att göra i novent, advent och jultider! (Recept från Drinkoteket) Smak av saffran med en fräsch syra och en hint av apelsin, ljuvlig smakkombination! Du börjar med att göra en saffranssockerlag och förvarar i kylen till fler drinkar framöver. Kan säkert användas till fler grejer med. Jag har en dessert jag ska testa den i t.ex. Tanken är att sockerlagen ska ha en kraftig smak av saffran så den verkligen kommer fram i t.ex. drinkar där den ”tävlar” med flera andra smaker.

Saffranssockerlag:

3 dl strösocker

3 dl vatten

1 kuvert saffran à 0,5 g

Gör så här:

Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig. Tillsätt saffran och rör om. Låt svalna, häll upp på flaska och förvara i kylskåp. 

Don Saffron, 1 drink:

4 cl vodka
1 cl Aperol
2 cl citronjuice
1 cl apelsinjuice
2 cl saffranssockerlag

Is

Till garnering:

Färsk eller torkad apelsinskiva 

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en shaker. Fyll shakern med is och skaka drinken kall. Sila upp i ett isfyllt glas. Garnera med apelsin. 

Skål! 

Färdig saffranssockerlag

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Glasen hittar du om du klickar här. Helt underbara, favoritserie! 

Copyright 2022. All rights reserved.

Serien har även utökats med dessa skålar , så fina och användbara till all servering och plock. Älskar!

Så gott detta är. Efterlängtade tider! 

Copyright 2022. All rights reserved.


Gör denna goda drink så fort du hinner. Perfekt till bjudningen eller bara att lyxa till det med närsomhelst. 

Ha en fin helg!

Kram//Jenny

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00