ANNONS

Tårtor och desserter till midsommar

/

Hej!

Midsommar stundar. En av de härligaste och godaste av våra högtider. Alltid lika spännande om man ska våga chansa på att duka ute, för att lite senare springa in med allt i regnet. Så ser det ofta ut iaf. Förra året var ett undantag, så fint och så varmt. Ser inte lika lovande ut detta år hos oss när man kollar väderappen. Men prognosen ändras flera ggr om dagen så hoppet finns. Och det blir vad det blir. Vädret kan vi inte påverka ändå. Men äta gott ska vi göra, eller hur! Jag har satt ihop några efterrättstips till er. Och gemensamt för dom är att alla innehåller jordgubbar. Ingen midsommar utan jordgubbar!

Pinnochiotårta, denna klassiker med så många olika namn. En riktig favorittårta som alltid passar. Klicka här för recept.

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar. Så enkel och så god. Den här har ersatt Pinnochiotårtan jag alltid bakade tidigare och tog med på knytkalaset hos Jockes bror. Nu vill alla ha denna istället. Galet god! Klicka här för recept .

Rabarber och vaniljtårta med jordgubbar. En riktig sommartårta fylld med rabarberkompott och vaniljkräm. Och tillsammans med jordgubbar och grädde, behöver inte säga mer. Klicka här för recept.

Dessert i glas är alltid trevligt. Och enklare än så här kan det knappast bli. Och givetvis är den god också. Klicka här för recept .

Snabbaste tårtan som inte tar mer än 15 minuter att göra. Hur bra! Smakar ljuvligt och är riktigt poppis. Klicka här för recept .

Copyright 2021. All rights reserved.

Varför inte göra en midsommar marängsviss extra allt. Det här är så gott! Jag har vaniljglass, grädde, minimaränger, jordgubbar, banan, macarones, minichokladkulor, twix, salt kolasås och chokladsås i min. 😋🔝👌🏻 Den här blir alla glada av!

Pavlova med grädde och jordgubbar. En god och fräsch marängdröm! Klicka här för recept .

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi avslutar med det enklaste och kanske också det godaste. Vaniljglass med färska, svenska, söta jordgubbar. Mmmmmm!

Lämna gärna en kommentar och tipsa om din godaste och bästa midsommardessert eller tårta.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Lax och potatispanna med chèvrekräm

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Jag hade kokt potatis plus massa annat smått och gott i kylen jag ville göra slut på. Det resulterade i den här rätten som blev riktigt god! Chèvren går att byta ut mot fetaost.

Du behöver till 4-5 personer:

4 laxfiléer

Kokt potatis

1 påse färsk babyspenat

1 förpackning små tomater

Smör och olja att steka i

Ströbröd

Salt och citronpeppar

Chèvrekräm:

1 bit chèvre utan skal, ca 150 gram

2 dl crème fraiche

1/2 dl gräslök

2 tsk honung

Några droppar citron

Salt och svartpeppar

Olivolja

Gör så här:

Mosa eller mixa ihop chèvren med crème fraiche. I med citron, honung, salt och svartpeppar. Vänd ner gräslök. Ringla över lite olivolja. Dela laxfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Dela den kokta potatisen i lagom stora bitar. Stek först potatisen i mycket smör och olja. Ha i laxen. Salta och citronpeppra. Strö över ströbröd på både potatis och lax så det blir en god yta. I med spenat och halverade tomater som får fräsa med lite.

Var försiktig så inte laxen blir överstekt här. Servera din lax och potatispanna med chèvrekrämen.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

God och enkel sommarmat.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Rostbiff med dragon och vitlökssås och ugnsrostade rotfrukter

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Här kommer tips på en riktig god och fräsch sommarrätt. Rostbiff med en fluffig dragon och vitlökssås. Till det ugnsrostade rotsaker. En favorit jag gjorde mycket för några år sen och sen glömt bort. Jag hade den på min gamla blogg så dags för uppdatering nu. (Recept från Matplatsen) Man kan givetvis göra den året runt men den passar speciellt bra så här års tycker jag. Gör egen rostbiff, eller köp färdig. Jag köper oftast i fina tunna skivor från charken.

Du behöver till ca 4 personer:

400 g rostbiff i tunna skivor

100 g ruccola

1 förpackning små tomater

Dressing:

1 ägg

2 vitlöksklyftor

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

2 msk hackad färsk dragon (eller 1 msk torkad)

1 dl olja

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon i en mixer. Tillsätt oljan och mixa till en fluffig sås. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg ruccola och tomater på ett serveringsfat. Lägg rostbiffsskivorna uppepå och ringla över lite av såsen. Servera resten i en skål på sidan.

Gör ugnsrostade rotfrukter för 4 personer till. Ta det du gillar. Jag har potatis, morötter, kålrot och rödbetor. På en plåt med olja, salt och svartpeppar. Ugn 225 grader i 30 minuter. Vänd efter halva tiden.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Något av det godaste som finns!

Copyright 2021. All rights reserved.

Det här måste ni testa!

Idag har tjejerna varit och fyllt på sitt fästingvaccin. 3 år sen sist och nu 5 år till nästa. Det gick bra. Och nu har ju sommarlovet börjat på sin första vecka. Redan är maten ett litet dilemma. Som på alla lov, de dagar man är hemma, i stort sett. Dagarna går så fort så det känns som vi knappt hunnit duka undan frukosten förrän det är dags att tänka på lunch, mellis o.s.v. Ni känner säkert igen er. Lunch föredrar jag personligen något enkelt och lätt. Och har man rester kvar är det perfekt att använda dom. På helgerna är det oftast Jocke som fixar frukost och lunch. Tror att tjejerna ska få ansvara för lunchen nu under veckorna. När och om dom är hemma vill säga. En riktigt bra idé om jag får säga det själv. Återkommer om vad dom tycker och hur det går. 😀👏🏻

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00