ANNONS

Köttfärsgratäng med broccoli och ädelost

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Ett till supergott recept från faster Greta. Gillar du ädelost så måste du testa den här! Tagliatelle serveras med fördel till.

Du behöver:

Ca 600 g broccoli

500 g nötfärs

2 dl crème fraiche

2 1/2 dl grädde

2 msk tomatpuré

140 g ädelost

2 dl riven ost

Salt, svartpeppar

Cayennepeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka broccolin lätt. Lägg den sen i en ugnsfast form.

Bryn nötfärsen och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar efter tycke och smak. Lägg sen färsen över broccolin i formen.

Blanda crème fraiche, grädde och tomatpuré. Ha i lite salt och svartpeppar. Häll blandningen över färsen.

Smula ädelosten över och strö till sist över den rivna osten.

Skjuts in i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med tagliatelle och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

En svår maträtt att fota, bilderna gör den ej rättvisa. Ni får helt enkelt lita på att den är supergod. Hela familjen gillar denna, Daga petar bort det mesta av ädelosten förstås.

Copyright 2021. All rights reserved.

Efter middagen satte jag mig i soffan med detta. Hade möte på Zoom med bloggtjejerna. Glögg dagen till ära, vilket behövs för fy sjutton vad kallt december börjar. 15 minus!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Chokladkaka med saffranstosca

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej från Åre!

Min fina vän gifter sig här i helgen, så vi kom hit sent igår kväll för en underbar bröllopshelg med massor av roligheter och kärlek! Det är även första advent i helgen och jag vill tipsa om den här goda chokladkakan med saffranstosca. Familjen gav den högsta betyg. Jag gjorde min kladdkaka som botten. Men då den står inne en extra stund med toscan så blir den inte så kladdig så kallar den chokladkaka. Såå god!

Du behöver:

Chokladkaka:

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

En nypa salt

Saffranstosca:

100 g smör

1 dl ljus sirap

1 1/2 dl strösocker

3 msk mjöl

2 msk vispgrädde

1 kuvert saffran (1/2 g)

100 g hackad mandel

1 1/2 dl cocos

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Sätt bakplåtspapper i botten på en springform (23-24 cm i diameter) och smörj kanterna med smör.

Smält smöret.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Ha i en nypa flingsalt och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Det ska vara fasta kanter och mitten ska vara lite dallrig, men hålla för toscasmeten som ska läggas ovanpå.

Gör toscasmeten när chokladkakan är i ugnen. Rör ihop alla ingredienser förutom mandel och cocos i en kastrull. Värm under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Vänd ner mandel och cocos. Bred försiktig toscan på chokladkakan när du tagit den ur ugnen. Ställ in kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kakan svalna och ställ den i kylen några timmar.

Servera som den är eller gärna med en kula vaniljglass.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Önskar dig en fin helg!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Krispig potatis med vitlökssmör och örter

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Här kommer ett supergott tillbehör till helgen. Tunna skivor av potatis med vitlökssmör och örter (timjan eller rosmarin) som du ställer upp i formen med sidan upp. Som en bamsestor hasselbackspotatis. (Recept från Ica). Servera det till allt du vill ha festlig potatis till.

Du behöver till 8 portioner:

2 kg fast potatis

150 g smör

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk hackad timjan eller rosmarin

2 tsk salt

Svartpeppar från kvarn (efter tycke och smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och blanda med vitlök och timjan eller rosmarin. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare tunnaste skivan 2 mm, eller med mandolin, jag tycker mandolin är enklast.

Blanda potatisen med smöret, salt och svartpeppar i en bunke. Ställ potatisskivorna i en smörad form. Det kan vara lite trixigt att få skivorna jämt runtom men det behöver inte vara perfekt, det blir fint och gott ändå.

Sätt in i mitten av ugnen 45-55 minuter tills potatisen är klar. Pensla då och då med smöret som blivit kvar i bunken. Lägg folie över formen om potatisen börjar bli för bränd innan den är klar.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Blandat skivorna med smör, vitlök och kryddor.

Copyright 2021. All rights reserved.

Slarvigt ställt runtom i formen.

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag serverade en god fläskfilégratäng till. Recept kommer.

Copyright 2021. All rights reserved.

Testa det här!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00