ANNONS

Caesarpaj

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

En god matpaj är aldrig fel. Och den här Caesarsalladen i pajformat är otroligt god. Gillas av hela familjen här hemma. Recept ursprungligen från Allt Om Mat men jag gör en annan pajdeg. Jag använder alltid Tina Nordströms recept på pajdeg, den behöver inte förgräddas. Och istället för grillad kyckling så steker jag kycklingfilé i bitar. Det blir mer saftigt. Och sen serverar jag alltid min vitlökssås till. Blir en extra piff.

Du behöver:

Pajdeg:

50 g rumstempererat smör

4 dl vetemjöl

1 1/2 dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Fyllning:

1 grillad kyckling, eller 3 kycklingfiléer

1 liten purjolök

2 vitlöksklyftor

Smör att steka i

Salt, svartpeppar från kvarn

3 ägg

3 dl mjölk

2 + 2 dl riven parmesanost

2 msk sardellcrême

Garnering:

1 pkt bacon á 140 gram

2 romansalladsblad

25 g flagad parmesan

Tillbehör:

En god sallad

Min vitlökssås

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med den. Jag skippar kavlingen och trycker ut pajdegen för hand i formen.

Fyllning: Ta bort skinn och ben från kycklingen (om du använder grillad) och skär köttet i bitar. Ansa och strimla purjolöken, skala och skiva vitlöken. Stek vitlök och purjo i smör tills de mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar. Om du använder filéer så stek dom i bitar, lägg i purjo och vitlök mot slutet. Lägg kyckling, purjo och vitlök i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjölk, 2 dl parmesanost och sardellcrême. Häll äggstanningen över det andra i formen. Strö över den sista, 2 dl, parmesanosten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn. Ha koll.

Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper. Finstrimla salladsbladen. Strö bacon, sallad och hyvlad parmesanost över pajen. Servera med sallad och vitlökssås (recept längre ner).

Copyright 2021. All rights reserved.

Min vitlökssås:

2 dl turkisk yoghurt

3 msk majonnäs

2 tsk flytande honung

1-2 pressade vitlöksklyftor

Salt, svartpeppar, persillade

Gör så här:

Blanda ihop allt förutom persilladen och låt och stå och dra ett tag. Krydda lite persillade på innan servering.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Piontid och midsommartid! Är så glad för de fina midsommarstängerna jag fick av en god vän förra året. De kommer från en lokal butik, Haglunds Mode.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Gör den här i midsommar tycker jag. God både på buffén eller som lunch/middag.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Tårtor och desserter till midsommar

Hej!

Midsommar stundar. En av de härligaste och godaste av våra högtider. Alltid lika spännande om man ska våga chansa på att duka ute, för att lite senare springa in med allt i regnet. Så ser det ofta ut iaf. Förra året var ett undantag, så fint och så varmt. Ser inte lika lovande ut detta år hos oss när man kollar väderappen. Men prognosen ändras flera ggr om dagen så hoppet finns. Och det blir vad det blir. Vädret kan vi inte påverka ändå. Men äta gott ska vi göra, eller hur! Jag har satt ihop några efterrättstips till er. Och gemensamt för dom är att alla innehåller jordgubbar. Ingen midsommar utan jordgubbar!

Pinnochiotårta, denna klassiker med så många olika namn. En riktig favorittårta som alltid passar. Klicka här för recept.

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar. Så enkel och så god. Den här har ersatt Pinnochiotårtan jag alltid bakade tidigare och tog med på knytkalaset hos Jockes bror. Nu vill alla ha denna istället. Galet god! Klicka här för recept .

Rabarber och vaniljtårta med jordgubbar. En riktig sommartårta fylld med rabarberkompott och vaniljkräm. Och tillsammans med jordgubbar och grädde, behöver inte säga mer. Klicka här för recept.

Dessert i glas är alltid trevligt. Och enklare än så här kan det knappast bli. Och givetvis är den god också. Klicka här för recept .

Snabbaste tårtan som inte tar mer än 15 minuter att göra. Hur bra! Smakar ljuvligt och är riktigt poppis. Klicka här för recept .

Copyright 2021. All rights reserved.

Varför inte göra en midsommar marängsviss extra allt. Det här är så gott! Jag har vaniljglass, grädde, minimaränger, jordgubbar, banan, macarones, minichokladkulor, twix, salt kolasås och chokladsås i min. 😋🔝👌🏻 Den här blir alla glada av!

Pavlova med grädde och jordgubbar. En god och fräsch marängdröm! Klicka här för recept .

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi avslutar med det enklaste och kanske också det godaste. Vaniljglass med färska, svenska, söta jordgubbar. Mmmmmm!

Lämna gärna en kommentar och tipsa om din godaste och bästa midsommardessert eller tårta.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Lax och potatispanna med chèvrekräm

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Jag hade kokt potatis plus massa annat smått och gott i kylen jag ville göra slut på. Det resulterade i den här rätten som blev riktigt god! Chèvren går att byta ut mot fetaost.

Du behöver till 4-5 personer:

4 laxfiléer

Kokt potatis

1 påse färsk babyspenat

1 förpackning små tomater

Smör och olja att steka i

Ströbröd

Salt och citronpeppar

Chèvrekräm:

1 bit chèvre utan skal, ca 150 gram

2 dl crème fraiche

1/2 dl gräslök

2 tsk honung

Några droppar citron

Salt och svartpeppar

Olivolja

Gör så här:

Mosa eller mixa ihop chèvren med crème fraiche. I med citron, honung, salt och svartpeppar. Vänd ner gräslök. Ringla över lite olivolja. Dela laxfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Dela den kokta potatisen i lagom stora bitar. Stek först potatisen i mycket smör och olja. Ha i laxen. Salta och citronpeppra. Strö över ströbröd på både potatis och lax så det blir en god yta. I med spenat och halverade tomater som får fräsa med lite.

Var försiktig så inte laxen blir överstekt här. Servera din lax och potatispanna med chèvrekrämen.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

God och enkel sommarmat.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00