ANNONS

Hasselbackskyckling med skinka, mozzarella och tomat

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

En så god kycklingrätt som du skär snitt i och fyller med det du tycker om. Jag hade skinka, färsk tomat, vitlöksfärskost och mozzarella i mina. Men gott med soltorkade tomater, pesto, fetaost m.m. Och jag gjorde en sås och hällde runt om kycklingen i formen. Men dom här är goda att bara gratinera utan sås med. Och kanske ha en klick bea på sidan om. Vi älskar sås hemma hos oss, speciellt pappan i familjen, så gör oftast det. Det blir bäst resultat om du använder färska kycklingfiléer. Det är lite mindre och fastare än de frysta, så enklare att skära snygga snitt och då också enklare att fylla. Inga exakta mått här, ta 1 filé per person och fyll med ganska tunna skivor av tomat och mozzarella. 1/2-1 skiva skinka i varje snitt beroende på hur stora skinkskivorna är. Och en klick färskost i den smak du gillar. Kan inte bli fel.

Du behöver:

Kycklingfiléer

Rökt skinka

Färska tomatskivor

Mozzarella i skivor

Färskost, jag hade crème bonjour vitlök

Salt och Svartpeppar

Timjan, oregano

Sås:

3 dl grädde

Creme bonjour vitlök färskost, liten ask á 100 g

1 msk kycklingfond

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk soja

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Putsa kycklingfiléerna och skär ca 4 snitt per filé med en vass kniv. Skär inte ända ner utan dom ska sitta ihop i botten. Fyll varje skåra med skinka, tomat, en klick färskost och mozzarella. Lägg de fyllda filéerna i en ugnsfast form. Krydda dom med salt, svartpeppar, timjan och oregano. Lägg lite mozzarella på varje kyckling, mellan snitten.

Låt alla ingredienser till såsen puttra ihop i en kastrull. Häll såsen försiktigt runt om filéerna i formen. In i ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar (temp 72 grader om du använder termometer) och osten fått fin färg.

Servera med klyftpotatis eller pasta och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag serverade airfryade klyftpotatisar till.

Copyright 2022. All rights reserved.

Hoppas ni haft en fin helg!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Elin 14 år!

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Förra fredagen, 6 maj, fyllde vår underbara Elin 14! Lika mycket wow-känsla varje år nu att vår förstfödda är så stor 😀.

Uppe med tuppen 05.30 för skönsång, födelsedagsbricka och presenter innan skolan.

Oboy med marshmallows och grädde, chokladboll, macka var beställt.

Örhängen och pyjamas i paketen.

Copyright 2022. All rights reserved.

Till kvällen hade Elin bjudit in till födelsedagsmiddag…

Copyright 2022. All rights reserved.

Dukade födelsedagsfestligt med stående sifferballonger (från Partyhallen) och flaska cheers från Theo & Jag.

Copyright 2022. All rights reserved.

Tallrik från Mateus. Servett från HM. Servettring Byon. Happy Birtday minivimpel från Partyhallen.

Copyright 2022. All rights reserved.

Bukett Gumman Grön. Ljuslyktor Byon.

Copyright 2022. All rights reserved.

Som starter hade Elin beställt Tortillachips med ostsmak att dippa med philadelphiaost (rör mjuk med en klick crème fraiche) med sweetchilisås ringlad över. Otroligt gott och enkelt!

Copyright 2022. All rights reserved.

Med bubbel till. Glas Byon, bricka HM.

Copyright 2022. All rights reserved.

Skål!

Copyright 2022. All rights reserved.

Sen blev det Biff tagliata 👌🏻😋

Copyright 2022. All rights reserved.

Med Ugnsrostad potatis med honung och balsamvinäger

Copyright 2022. All rights reserved.

Och Dragon och vitlökssåsen till (receptet i tagliatainlägget)

Copyright 2022. All rights reserved.

Födelsedagstårta i år blev en enkel chokladfudgekaka med chokladdoppade jordgubbar, nougat och vispad grädde. ”Hurra”-vimpel från Lagerhaus. Sifferbloss från Theo & Jag.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Hipp Hipp Hurra!! 🥳🎉🎂

Copyright 2022. All rights reserved.

Mer presenter Elin fick var kläder, skor, presentkort bl.a.

Och en ny väska…

Från Lindex.

Snart växer du nog om mamma 😀

❤️❤️❤️

Copyright 2022. All rights reserved.

Älskar dig min fina, underbara, smarta, kloka, ödmjuka, fantastiska Elin! Du gör mig stolt och till världens lyckligaste mamma, så glad och tacksam att jag har dig ❤️❤️❤️

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Caesarsallad med pankopanerad halloumi, caesardressing och snabbpicklad rödlök

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Så otroligt god och fräsch middag vi åt igår. Caesarsallad med pankopanerad halloumi. Gjorde halloumin i airfryern och det blev gott, men, föredrar när den steks i pannan så det gör jag nästa gång. Magiskt god caesardressing (inspo från Ica) med sardellcrème och kapris. Snabbpicklad rödlök. Vill äta det här igen och igen…

Du behöver till 4 portioner:

Caesardressing:

1 vitlöksklyfta

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1 msk citronsaft

1 tsk sardellcrème

1 tsk kapris

1 dl finriven parmesan

1 1/2 dl neutralt olja

1/2 dl olivolja

Worcestersås

Salt och svartpeppar

Vatten att späda ut med

Gör så här:

Knäck ägget i en smal och hög bunke. Lägg i skalad och riven vitlök, senap, citronsaft, sardellcrème, kapris, parmesan och till sist oljorna. Sätt ner en mixerstav i botten, starta och lyft sakta till ytan. Smaka av med salt, svartpeppar och worcestersås. Späd med vatten till den tjocklek du vill ha på din dressing.

Snabbpicklad rödlök:

1 tsk salt

2 tsk strösocker

4 msk vinäger

2 små rödlökar

Gör så här:

Blanda salt, socker och vinäger i en skål som även löken ska få plats i. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i skålen och blanda runt med en gaffel. Låt stå ca 30 minuter och rör runt igen. Klar att servera!

Caesarsallad:

1 romansallad

Hyvlad parmesan, efter tycke och smak 1-2 dl

Krutonger, jag hade färdig i påse från Zeta

250 g halloumi eller grillost

1 ägg

2 dl panko

Smör och olja att steka i

Gör så här:

Torka halloumin och skiva den i så stora bitar du vill ha. Vispa upp ägget lätt i en skål. Häll panko i en skål. Doppa halloumiskivorna först i ägget och sen i panko. Stek i smör och olja tills de fått färg och är frasiga. Skölj salladen och bryt den i grova bitar. Lägg den på ett fat och vänd runt med lite av dressingen. Toppa med parmesan, krutonger och halloumin. Servera med resten av dressingen och picklad rödlök.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Otroligt gott!!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00