ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saffranssnittar

/

Superenkla saffransnittar! Lättbakade och jättegoda! Fint att lägga i cellofanpåse med juligt band och ge bort i present.Jag hade glasyr på en rad, en rad naturell och en rad strödde jag på hackad vit choklad innan gräddning för att variera.

Mortla gärna saffranet i sockret och låt dra i ca 1 msk alkohol för att få fram så mycket saffransmak som möjligt.

Saffranssnittar

  • 0,5 g saffran
  • 1 dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1 /2 msk vatten
  • lite pressad citron

Gör så här:

  1. Mortla saffran med 1 tsk socker. Detta gör att saffransmaken kommer fram mer.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, saffransblandningen och sirap i en matberedare.
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa ihop med resten av ingredienserna till en deg.
  5. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.
  7. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8.  Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar medan kakan är mjuk. Låt svalna.
  9. Rör ihop glasyren, fyll en spritspåse och ringla över saffransnittarna. Låt glasyren stelna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00