ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saftig sockerkaka med kokos

/

En saftigare sockerkaka än så här är svårt att hitta! Den rostade kokosen bidrar med både saftighet och lite tuggmotstånd. När du rostar kokosen träder kokossmaken fram mer så det lönar sig verkligen att rosta den.

Saftig sockerkaka med kokos.

Rosta kokosen för mer smak.

Sockerkaka med kokos

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 120 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 210 g vetemjöl (3 1/2 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 citron, rivet skal

Gör så här:

  1. Rosta kokosen på 175 grader i ca 10 minuter. Kä en form med bakplåtspapper eller smöra och bröa noggrant.
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt. Smält smöret, ta av från värmen och häll i mjölk.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och rivet citronskal i en bunke. Tillsätt växelvis med smörmjölken och vänd försiktigt runt till en jämn smet. Tillsätt kokosen och häll i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna innan du skär i kakan.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00