ANNONS
PersonuppgifterCookies

Källarfranska

/

Saftiga och otroligt goda frallor i långpanna! Dessa blev otroliga. Jag brukar köpa på mitt bageri och blev sugen på att testa att baka egna och jag måste säga att dessa är farligt nära bageriets källarfranska i smaken!

källarfranska 1

Saftiga frallor i långpanna.

källarfranska 2

Doppa frallorna i mjöl eller strö över vallmofrön.

källarfranska 3

Dessa frallorna (källarfranska) blir otroligt mjuka och saftiga.

källarfranska 4

Källarfranska

15 st

  • 25 gram jäst
  • 1 ägg
  • 420 g vetemjöl 
  • 180 g rågsikt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 25 g smör
  • 1 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Häll i vatten och mjölk och jäst i en bunke.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och blanda runt tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg, ca 10 min.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 1 1/2 timma.
  5. Knåda degen och dela i 15 delar. Forma till runda bullar och doppa häften av bröden i mjöl och hälften penslar du med vatten och strör vallmofrön över. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 45 min.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, brödet skall vara 94 grader när det är klart. Ta ut och låt svalna. Frys det du inte äter upp samma dag för bästa smak och konsistens.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00