ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jordnötskakor

/

Dessa jordnötskakor blev sååå goda. Jag älskar jordnötskakor och med havregryn och choklad blev dessa en dröm. Sprödheten i kakan är grym. Jag gjorde hälften med choklad och hälften utan.

Jordnötskakorna är enkla att baka och är klara inom 30 min. Servera ev med ett glas mjölk.

jordnötskakor 2

Jordnötskakor, välj med eller utan choklad.

jordnötskakor 1

Jordnötskaka med choklad, en otroligt god kombo!

jordnötskakor 3
jordnötskakor 5

Jordnötskakorna är spröda och mjuka på samma gång.

jordnötskakor 4

Jordnötskakor med choklad

ca 14 st

  • 100 g mjukt smör
  • 75 g jordnötssmör
  • 1  1/2 dl brun farinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1  1/2 dl havregryn
  • ev. 50 g hackad choklad
  • flingsalt att strö över

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Mixa ihop alla ingredienserna utom choklad och flingsalt i en matberedare, eller för hand. Blanda i chokladen för hand med tex en sked.
  3. Forma degen till bollar och lägg dem på plåt med bakpapper. Platta till dem och gör ev ett mönster med en gaffel. Strö över flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills de fått lite färg. Låt svalna innan du flyttar dem, de stelnar när de svalnat.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00