ANNONS

Frallor med morötter och äpple

/

Rustika frallor med morot och frallor, goda till frukost! Frys in de du inte äter direkt för bästa hållbarhet och smak. Du kan byta ut morot till äpple och vise versa om du vill.

frallor recept 1
frallor recept 2

Morotsfrallor

ca 14 st

  • 30 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 st äpplen, rivna
  • 2 mellanstora morötter
  • 1, 5 tsk salt
  • 5 dl havregryn
  • 10-12 dl dinkelmjöl

Gör så här:


  1. Smula jästen i en bunke. Häll över vatten och rör tills jästen löst sig.
  2. Riv äpplen och morötter, krama ur lite saft och tillsätt i vätskan. Tillsätt havregryn , dinkelmjöl och salt.
  3. Knåda ihop till en deg. Degen blir lite kladdig. Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Om degen är kladdig så kan du mjöla händerna lite så du kan hantera den, men mindre mjöl ger saftigare bröd. Rulla ut till en rulle och dela degen i trekanter.
    Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
  5. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    Sätt ugnen på 250°C.
  6. Snitta bröden med en vass kniv och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter, de skall ha fått färg innan du tar ut dem och kontrollera gärna temperaturen med en termometer. När de är 96 grader är de klara.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00