ANNONS

Tortillabröd

/
tortillabröd recept

Baka egna tortillabröd till tacosen! Det är väldigt enkelt att baka egna bröd och har man en gång gjort det vill man inte äta köpebröd igen! Degen går jättefort att blanda ihop och behöver inte jäsa. Så bara att blanda ihop och kavla ut. Värt att testa nästa gång det blir tacos eller du vill fylla något i bröd.

Tortillabröd

Ca 10 st

  • 420 g vetemjöl (7 dl)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl olivolja
  • 250 g hett vatten (ej kokande)

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt olja och varmt vatten. Knåda ihop till en slät deg i maskin eller förhand.
  3. Forma bollar och kavla ut till ca 1/2 mm tjocka bröd. Ju tunnare desto bättre.
  4. Grädda bröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur, stek dem ca 1 min på varje sida. Lägg i en fuktig bakduk när de är klara så de håller sig mjuka.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00