ANNONS

Strassburgare doppade i choklad

/

Här kommer receptet på strassburgarna jag gjorde på instagram, se filmen här. Därav de icke arbetade bilderna, men det är ju receptet ni vill åt 😉 så varsågoda!

Otroligt spröda kakor som man dekorativt spritsar ut.

strassburgare recept

Doppa kakorna i choklad för extra lyx!

strassburgare 2

Strassburgare

12 st

  • 125 g riktigt mjukt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Til dekorering

  • 100 g smält choklad, gärna tempererad
  • flingsalt att strö över chokladen

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda smör med resten av ingredienserna. Blanda inte för mycket. Fyll en spritspåse med degen. Jag använde en stjärntyll. Degen är ganska trög att spritsa så se till att smöret är riktigt mjukt. Du kan tillsätta några droppar vatten om det är för trögt.
  3. Spritsa ut kakorna och grädda i mitten av ugnen i 12-14 min. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och smält 2/3 av chokladen, rör sen ner resten. (Då har du snabbtempererat chokladen). Doppa kakorna i chokladen och strö över flingsalt. Låt stelna på bakplåtspapper.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00