ANNONS

Mandelkaka med vispad hallonpannacotta

/

Mandelkaka med vispad pannacotta är en enkel dessert med bara två komponenter och är lätt att förbereda. Mandelkakan kan göras glutenfri genom att byta ut vetemjölet till mandelmjöl. Detta receptet gjorde jag till Allt om mat i påskas men den fungerar året om tycker jag =) Du kan lätt byta ut pannacottan till en annan topping som tex färskostkräm.

mandelkaka

Jag har använt en rak kronbladstyll att spritsa med. (Wilton nr  125)

Mandelkaka med vispad pannacotta

Mandelkaka:

  • 220 g mandelmassa100 g rumsvarmt smör3 ägg1 dl vetemjöl1 ekologisk citron, skalet1 krm salt1 dl mandelflagor

Pannacotta

  • 3 gelatinblad150 g frysta hallon4 dl vispgrädde2 msk pressad citron3/4 dl strösocker1/2 tsk vaniljsocker1/2 krm salt

Gör så här:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rektangulär form med bakplåtspapper. Ca 20 x 20 cmRiv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Blanda i vetemjöl, citronskal och salt.Bred ut smeten i formen, strö över mandelflagor och grädda i mitten av ugnen tills kakan är gyllene ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i 9 bitar.
  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tina hallonen i en kastrull och häll på grädde, citron, strösocker, vaniljsocker och salt. Koka upp och låt koka ca 1 min blanda väl. Mixa sen slät med stavmixer och sila ner i en bunke. Tillsätt gelatinbladen och blanda väl. Låt svalna och ställ sen i kylen helst över natten. Vispa upp pannacotta med en elvisp så den blir slät och spritsbar. Förbered en spritspåse med en rak kronbladstyll. Fyll spritspåsen med pannacotta och spritsa på mandelkakan.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00