ANNONS

Maränger

/

Maränger som är enkla att göra! Smaksätt dem med valfri smaksättning för vacker färg eller god smak.
Detta är en kallvispad maräng som är den enklaste av alla att göra, även kallad fransk maräng. De blir frasiga rakt igenom och är vackert vita.

maranger

Maränger

  • 100 g äggvita (3 st)½ tsk pressad citron
    eller 1 krm ättika (12 %)200 g strösocker (2 ¼ dl)

Smaksättning

  • 2 tsk lakritsgranulat2 tsk citronzest2 tsk frystorkat bärpulver1–2 tsk mortlade
    kardemummakärnor½ g saffranca ½–1 dl fint hackade nötter0,75 dl riven kokosNågra droppar smakessens,
    t ex mint, vanilj

Gör marängerna så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader,

  1. eller 90 grader om du använder

  1. varmluft. Om du har varmluft kan

  1. du grädda flera plåtar samtidigt.Vispa äggvitorna med citronsaften

  1. i en rostfri bunke.När det börjar skumma häller

  1. du sakta i hälften av sockret medan

  1. du vispar. Låt allt socker vispas

  1. in innan du häller i resterande

  1. socker. Vispa på medelhastighet

  1. tills du har en fast, len och glansig

  1. maräng.Vänd ner ev smaksättning.Spritsa marängen på plåtar

  1. med bakplåtspapper och grädda

  1. 1 ½ timme. Hur lång tid de behöver

  1. beror på hur stora du gör.

  1. När de kan lyftas från pappret är

  1. de klara.Låt marängerna stå kvar på

  1. eftervärmen 1 timme (låt en sked

  1. sitta i ugnsöppningen så det

  1. kommer in luft).
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00