ANNONS

Hallonsorbet med bubbel & pistageflarn

/

Den här hallonsorben har jag gjort sen jag bodde hemma, då serverade jag den gärna med kladdkaka! Men en lättare och fräschare dessert blir det om man serverar den med lite sött bubbel och pistageflarn. Passar perfekt efter en större middag.

sorbe

Foto: Helén Pe

Hallonsorbet med bubbel & pistaschflarn

8 40 min + 10 min i ugn + tid att frysa

Vill du göra desserten alkoholfri byter du ut mousserande vin mot Pommac.

Till 6 pers:

 • 350 g frysta hallon1 dl vatten1 1/4 dl strösocker1/2 dl pressad citron1 äggvita

  Pistaschflarn, ca 18 kakor:

  25 g skalade pistaschnötter25 g sötmandel50 g smör50 g glykos (3 msk)1/2 dl strösocker

  Tillbehör:

  Asti Cinzano

Gör sorbet desserten så här:

 1. Pistaschflarn: Sätt ugnen på 175° varmluft. Finhacka nötter och mandel. Knåda ihop alla ingredienser.Rulla kulor av degen. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper, de flyter ut mycket.Grädda flarnen mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Stansa eventuellt ut fina rundlar precis när de tagits ut ur ugnen om du vill ha runda jämna kanter. Låt flarnen kallna.Sorbet: Koka upp hallon, vatten och socker. Låt kallna och mixa med mixerstav. Blanda i citronsaften.
 1. Vispa äggvitan vit och skummig. Häll i hallonblandningen och rör om tills allt är blandat.Frys hallonsmeten i glassmaskin. Den kan även frysas i en bunke i frysen, rör då med jämna mellanrum tills sorbeten frusit.Forma kulor av sorbeten och lägg i glas. Häll över Asti Cinzano och servera genast med pistaschflarn.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00