ANNONS

Karlsbaderbullar med pekannötter och mandelmassa

/
karlsbaderbullar
karlsbaderbullar

Recept på Karlsbaderbullar med pekannötter:

Deg:
2,5 dl kall mjölk

750 g vetemjöl
175 g rumsvarmt smör
100 g strösocker
1 ägg
50 g jäst
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:
100 g rostade pekannötter
200 g mandelmassa
1 tsk vaniljsocker

150-200 g rumsvarmt smörägg till pensling


pärlsocker eller mandelflagor att strö över


sockerlag (koka ihop 1 dl vatten med 1 dl socker)

Gör karlsbaderbullar så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en köksmaskin och blanda på låg hastighet i 5 min.
  2. När degen gått ihop ökar du hastigheten och knådar i ca 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i kylen minst 1 timma.
  3. Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan i en bunke och vispa ihop med smöret, vaniljsockrer. Vispa till en lätt kräm. Hacka de rostade pekannötterna och blanda i dem i smörfyllningen. Pekannötterna kan du rosta i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Kavla ut degen ca 40×50 cm (0,5 cm tjock) och bred på all fyllning. Rulla ihop den och skär 2 cm breda bullar som du lägger i en bullform på en plåt. Eller vik kortsida till kortsida. Skär remsor och snurra ihop till knyten.
  5. Låt jäsa på plåten 1,5 timma eller till dubbel storlek.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut dem.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00