ANNONS

Fudge med glögg och polkagris!

/
fudge recept julgodis

Nu närmar sig julen fort som bara den! Det är redan 4 advent på söndag! Så mysigt, hoppas att ni njuter av julens alla sötsaker och glöggmys! Här kommer ett gott julgodis som går snabbt att fixa ihop.

Recept på fudge

Glöggfudge:

3 dl grädde
1 ½ msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad mörk choklad, 70 procent

2 msk vinglögg

½ tsk kanel
lite havssalt

Till polkafudgen:
några stötta polkagrisar

Så här gör du:
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.

2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temperatur på 125 grader.

3. Rör i den hackade chokladen och rör till en jämn smet.

4. Blanda i glögg och kanel eller polkagris. Rör om till en slät smet. Halvera glöggen om du gör en halv sats av varje.

5. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper i botten eller två mindre formar om du gör två sorter.

6. Strö över havssalt på glöggfudgen och polka på polkafudgen. Låt fudgen kallna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00