ANNONS

Frallor med morötter och äpple

/

Rustika frallor med morot och frallor, goda till frukost! Frys in de du inte äter direkt för bästa hållbarhet och smak. Du kan byta ut morot till äpple och vise versa om du vill.

frallor recept 1
frallor recept 2

Morotsfrallor

ca 14 st

  • 30 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 st äpplen, rivna
  • 2 mellanstora morötter
  • 1, 5 tsk salt
  • 5 dl havregryn
  • 10-12 dl dinkelmjöl

Gör så här:


  1. Smula jästen i en bunke. Häll över vatten och rör tills jästen löst sig.
  2. Riv äpplen och morötter, krama ur lite saft och tillsätt i vätskan. Tillsätt havregryn , dinkelmjöl och salt.
  3. Knåda ihop till en deg. Degen blir lite kladdig. Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Om degen är kladdig så kan du mjöla händerna lite så du kan hantera den, men mindre mjöl ger saftigare bröd. Rulla ut till en rulle och dela degen i trekanter.
    Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
  5. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    Sätt ugnen på 250°C.
  6. Snitta bröden med en vass kniv och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter, de skall ha fått färg innan du tar ut dem och kontrollera gärna temperaturen med en termometer. När de är 96 grader är de klara.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Tortillabröd

/
tortilabröd recept

Baka egna tortillabröd till tacosen! Det är väldigt enkelt att baka egna bröd och har man en gång gjort det vill man inte äta köpebröd igen! Degen går jättefort att blanda ihop och behöver inte jäsa. Så bara att blanda ihop och kavla ut. Värt att testa nästa gång det blir tacos eller du vill fylla något i bröd.

Gjorde dessa på semestern och fotade dem snabbt när vi var ute på en klippa för att fylla tortillabröden med en kycklingröra. Därav den enkla bilden. Men receptet är lika bra =)

Tortillabröd

Ca 10 st

  • 420 g vetemjöl (7 dl)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl olivolja
  • 2,5 dl hett vatten (ej kokande)

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt olja och varmt vatten. Knåda ihop till en slät deg i maskin eller förhand.
  3. Forma bollar och låt vila 10 minuter under fuktig bakduk. Kavla ut till ca 1/2 mm tjocka bröd. Ju tunnare desto bättre.
  4. Grädda bröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur, stek dem ca 1 min på varje sida. Lägg i en fuktig bakduk när de är klara så de håller sig mjuka.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Strassburgare doppade i choklad

/

Här kommer receptet på strassburgarna jag gjorde på instagram, se filmen här. Därav de icke arbetade bilderna, men det är ju receptet ni vill åt 😉 så varsågoda!

Otroligt spröda kakor som man dekorativt spritsar ut.

strassburgare recept

Doppa kakorna i choklad för extra lyx!

strassburgare 2

Strassburgare

12 st

  • 125 g riktigt mjukt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Til dekorering

  • 100 g smält choklad, gärna tempererad
  • flingsalt att strö över chokladen

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda smör med resten av ingredienserna. Blanda inte för mycket. Fyll en spritspåse med degen. Jag använde en stjärntyll. Degen är ganska trög att spritsa så se till att smöret är riktigt mjukt. Du kan tillsätta några droppar vatten om det är för trögt.
  3. Spritsa ut kakorna och grädda i mitten av ugnen i 12-14 min. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och smält 2/3 av chokladen, rör sen ner resten. (Då har du snabbtempererat chokladen). Doppa kakorna i chokladen och strö över flingsalt. Låt stelna på bakplåtspapper.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00