ANNONS

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting

/

Kladdkaka_oreofrosting1
Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna – vegan eller ej!!

Kladdkaka_oreofrosting3
Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.

TIPS: 
Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.

Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar:

Kladdkaka: 
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Oreofrosting:
150 g växtbaserad cream cheese
3 dl växtbaserad vispgrädde
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
  2. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
  3. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havregrädde. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
  6. Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff – använd gärna elvisp.
  7. Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen – spara lite smul till garnering.
  8. Bred frostingen på kladdkakan innan servering.

Kladdkaka_oreofrosting2
Hoppas att det ska smaka! ♥

2
67

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00