ANNONS

Pinocchiotårta med blåbär

/

Pinocchiotarta_blabar
Pinocchiotårta med blåbär. En av sommarens godaste tårtor i höstkostym. Ljuvligt gott med saftig sockerkaka, frasig maräng och lättvispad grädde. Och såklart en himla massa blåbär.

Pinocchiotarta_blabar1
Jag valde att endast göra en botten till denna tårta. Det blev alldeles lagom faktiskt. Men önskar du att ha två bottnar så dubblar du receptet och tar fram en extra form, inga konstigheter.

Pinocchiotårta, 6-8 bitar:

Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
3 äggulor
3 msk mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl mandelspån

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
300 g blåbär
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en form (24 cm ø) med bakplåtspapper i botten och runt kanten.
  2. Sockerkaka: Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sedan äggulorna (spara vitorna till marängen) en i taget, rör ihop. Tillsätt mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop en klumpfri smet och bred ut den i formen, låt stå.
  3. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff, tillsätt sedan strösocker i omgångar under konstant vispning. Vispa till en fluffig och blank maräng.
  4. Bred ut marängsmeten över tårtbotten och strö till sist över mandelspån.
  5. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter – tills marängen blivit fint gyllene, tag ut och låt svalna helt.
  6. Fyllning: Vispa grädden och mosa hälften av blåbären. Rör ner de mosade bären i grädden tillsammans med vaniljsocker. Bred fyllningen på tårtbotten och toppa med resterande blåbär och ev. lite mandelspån.

Pinocchiotarta_blabar5
Hoppas att ni ska gilla tårtan! ♥

0
66

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00