ANNONS

Syltkakor med hallon och jordgubb

/
syltkakor1

Syltkakor med hallon och jordgubb. Jag skulle kunna beskriva dem som ”hallongrottor 2.0”. Tänk dig själv blandningen av jordgubbssylt och hallonsylt. Ljuvligt, visst? Speciellt i en spröd kaka med smak av citron och vanilj. Alla dessa himmelska smaker i samma kaka.

syltkakor2

Dessa kakor var precis i min smak. Jag tänkte att det kunde bli en god kombination, men att det skulle bli Så gott trodde jag inte.

Min pappa som fick den stora äran att smaka sade att det var den godaste småkakan han ätit. ”Klassiska hallongrottor – släng er i väggen” var ord som kom ur hans mun.

Syltkakor med hallon & jordgubb, 24 st:

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
skal av 1 citron

Fyllning:
0.75 dl jordgubbssylt
0.75 dl hallonsylt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 24 stabila småkaksformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg – knåda bara tills degen precis går ihop. Rulla till 24 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.
3. Gör gropar i varje degboll (skaftet av en träslev är toppen att använda). Fyll sedan groparna med jordgubbssylt & hallonsylt (som du blandat innan).
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, till de fått en gyllene färg.
Tag ut och låt svalna helt – låt gärna stå en stund så att de får sätta sig ordentligt.

syltkakor4

Du vet väl att du kan frysa ogräddade kakor? Frys i en tätslutande burk med lock eller i en fryspåse. Tag sedan fram, låt tina medan ugnen värms och grädda precis som vanligt. Då har du kakor på nolltid när sötsuget slår till.

syltkakor2

Hoppas att kakorna ska smaka! ♥

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00