ANNONS

Smulpaj med Jordgubbar

/
smulpaj_jordgubb2

Smulpaj med jordgubbar, en av de godaste smulpajer som kan bakas om ni frågar mig. Pajen gör succé på sommarens alla kalas, och den bakas enkelt på knappt 20 minuter. Enkelt och ljuvligt gott med smak av sommar.

smulpaj_jordgubb3

Till denna smulpaj med jordgubbar serverar jag vaniljkräm, men det är lika gott med vaniljglass som smälter lite härligt sådär när pajen är ljummen. Lättvispad grädde är också gott om ni hellre föredrar det.

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Smulpaj med jordgubbar, 8-10 port:

Ingredienser:
1 liter jordgubbar
2 tsk potatismjöl
150 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°c och tag fram en pajform, 24 cm i diameter.
2. Rensa och skölj jordgubbarna, hacka de sedan i lagom stora bitar. Blanda bären med potatismjöl i formen och låt stå.
3. Nyp ihop små, vetemjöl, havregryn, strösocker och vaniljsocker till en smulig deg.
4. Smula degen över bären i formen och grädda pajen mitt i av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.

smulpaj_jordgubb4

Hoppas att det ska smaka! ♥

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00