ANNONS
PersonuppgifterCookies

Småkakor med kokostosca

/

Småkakor med kokostosca. Som syltgrottor fast utan sylt- och med kokostosca istället. Alltså. OJ vilka kakor. Nya favoriter tror jag minsann. Kanske för att jag älskar både spröda småkakor och kokostosca? Jag vet inte, men en ljuvlig kombination är det i alla fall. 🙂

Kolla så gott! Kakorna riktigt smälter i munnen medan toscan är lite sådär härligt kolaseg.

Småkakor med kokostosca, 20 st:

Kakdeg:
100 g mjukt smör
2,5 dl mjöl
0,25 dl socker
1 äggula

Kokostosca:
35 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
1 tsk mjöl
1 dl kokos

Gör så här:
Kokostosca:
Blanda smör, grädde, socker och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ett par minuter. Tag av från värmen och blanda sedan ner kokos. Rör ihop till en jämn smet och låt stå.
Kakor: Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 20 st. små kakformar på en plåt.
Blanda alla ingredienser till kakdegen i en skål och nyp ihop till en smidig kakdeg. Dela sedan i 20 jämnstora delar och rulla alla till bollar.
Lägg bollarna i kakformarna och tryck sedan en grop i respektive kakdeg med tummen. Fyll groparna med kokostosca.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna helt innan du tar loss formarna.

Såhär ser de ut innan gräddning. Fyller dem ganska mycket med tosca, men inte så att det rinner över.

Ha nu en fortsatt fin fredag! Stor kram. ♥

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00