ANNONS

Chokladpavlova

/
chokladpavlova6

Chokladpavlova passar vid barnkalas såväl som dessert efter en högtidsmiddag. De ser både festliga ut och smakar ljuvligt.

chokladpavlova1

Chokladpavlova, 6 st:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  1. Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent.
  3. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du vispar på högsta hastighet.
  4. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
  5. Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt.
  6. Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
  8. Fyll marängerna med det du önskar.
chokladpavlova13

Servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller varför inte vaniljglass och chokladsås?

Fler recept på maränger:
Nutellamaränger
Marängtårta
Färgglada maränger
Chokladmaränger
Marängskålar

2
33

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00