ANNONS
PersonuppgifterCookies

Glöggkryddat knäcke med ädelostkräm & fikonmarmelad

/

Glöggkryddat knäcke med ädelostkräm & fikonmarmelad

Jag älskar den här perioden vi går in i nu med adventsfika, glöggmingel och julmys. Jag tycker det är så mysigt med all juldekoration och julbelysning. Man tänder massa ljus och det sprids härliga juldofter från bakverk, mat och dryck som vi gärna äter under juletider. Något jag älskar att bjuda på är glöggmingel – det är något speciellt med plockmat. Jag både älskar att göra och äta tilltugg och snittar, allt som är i miniformat. Tror det är för att man kan blanda olika smaker och äta lite av varje. Det är så roligt att gå i matbutikerna nu när alla julvaror kommer fram och för ett tag sedan så hittade jag ett knäckebröd från Leksans Tre Kullor som jag tyckte lät spännande. Det är ett tunnknäcke med glöggkryddor och boveteflingor som jag tänkte kunde passa fint att göra knäckesnittar av till glöggminglet. Knäcket kommer i långa stänger och det passade bra att dela dem i tre delar för att få lagom stora munsbitar. Jag provade att servera knäckebitarna med en enkel och god ädelostkräm och fikonmarmelad, och det blev väldigt gott ihop.

Så söker du ett enkelt glöggtilltugg till glöggmyset eller glöggminglet så tycker jag du ska testa detta! För fler tips kan du kika in i min kategori ”Jul” eller ”Snittar/Tilltugg”!

Glöggkryddat knäcke med ädelostkräm & fikonmarmelad
1 pkt Tre Kullor knäcke med Glöggkryddor & Boveteflingor
140 g ädelost, gärna gräddädel
2 dl creme fraiche
fikonmarmelad

Dela knäckestängerna i bitar och lägg på en bricka eller ett fat. Mosa eller mixa ädelosten och blanda med creme fraiche. Klicka eller spritsa krämen på knäckebitarna. Klicka på fikonmarmelad.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00