ANNONS
PersonuppgifterCookies

Trillingnöt med nougat

/

Trillingnöt med nougat

Trillingnöt är det väl ingen som glömmer bort?! Även om den inte finns kvar i Aladdin- eller Paradisasken, så är det många som tänker på den i juletider. Som tur är så är den väldigt enkel att göra själv. Förra året postade jag receptet på Trillingnöt här på bloggen, och i år kommer recept på Trillingnöt med nougat! Samma goda chokladbit, men nu men ett lager av nougat också innanför chokladlagret – dubbla lager och dubbel så gott! Jag tycker att nougaten passar utmärkt ihop med de rostade hasselnötterna och gör trillingnöten extra god. Som jag nämnt tidigare så är hemmagjort julgodis en kul grej att ge bort. Lägg pralinerna i en cellofanpåse och slå en fin rosett runt, och just trillingnöt kan ju vara den perfekta gåvan till den som saknar dessa i chokladasken! För fler tips på julgodis kan du kolla in min kategori ”Godis” här på bloggen.

Trillingnöt med nougat, ca 55 st
200 g hasselnötter
200 g nougat
200 ljus choklad

Garnering
50 g ljus eller mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut hasselnötter i en form eller plåt. Rosta nötterna mitt i ugnen i ca 10 min. Kolla till dem så de inte bränns vid. Ta ut formen och låt hasselnötterna kallna. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga försiktigt hasselnötterna så att skalet lossnar.
Smält nougaten försiktigt i mikro eller över vattenbad. Blanda ihop med hasselnötterna. Skeda upp dem tre och tre, och lägg på en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Ställ in i frysen så nougaten stelnar. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad. Doppa nötklusterna i chokladen och lägg dem på bricka eller plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Smält chokladen till garneringen och ringla över trillingnötterna med hjälp av en gaffel eller spritspåse. Låt stelna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00