ANNONS
PersonuppgifterCookies

Magisk toscakaka med saffran

/

Magisk toscakaka med saffran

Vi närmar oss första advent med stormsteg och här kommer ett magiskt gott tips på en toscakaka med saffran som passar utmärkt att bjuda på då. Det som gör den så magisk är förutom de ljuvliga smakerna av saffran och den knäckiga toscan med mandel, också de härliga konsistenserna med den mjuka saftiga sockerkakan och det goda crunchet från toscan. Toscakaka är helt klart en av mina favoriter när det gäller mjuka kakor, och här har den fått sig en julig smak med hjälp av saffran. Den är god som den är, men skulle du vilja gör den ännu festligare så kan du prova att göra en fyllning till den som i denna Saffranstoscakaka med vaniljfyllning. Så passa på att prova denna magiska toscakaka med saffran till advent, så hoppas jag att det blir ett magiskt adventsfirande! För fler tips till advent och jul kan du kika in i min kategori ”Jul” här på bloggen.

Magisk toscakaka med saffran
100 g smör
1 pkt saffran (0,5g)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde

Toscaglasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Smält smöret tillsammans med saffran och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, smöret och grädden i äggblandningen med vispen går på låg hastighet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.
Förbered under tiden toscaglasyren genom att blanda alla ingredienserna utom mandelspån och vaniljsocker i en kastrull. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i mandelspån och vaniljsocker. Ta ut kakan och bred glasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare i 15 min eller tills kakan har fått färg.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00