ANNONS
PersonuppgifterCookies

Björnbärsmojito

/

Gillar du att blanda goda drinkar till helgen så kommer här ett tips – Björnbärsmojito! Mojito är en av mina favoritdrinkar och jag gillar att prova olika varianter, och då björnbär är i säsong nu så fick det blir en björnbärsmojito! Drinken får en härlig färg av bären, och det går att använda både färska eller frysta björnbär om man vill göra denna mojito. Använder du frysta bär tänk då på att ta fram dem i tid så de hinner tina tills du ska göra drinkarna. Sockerlagen kan du förbereda innan och förvara i kylen. Den håller sig ganska länge i kylen. Vill du göra drinken alkoholfri, så utesluter du romen. Vill du ha fler drinktips kan du kolla in min kategori ”Dryck/Drinkar” här på bloggen. Ha nu en härlig helg!

Björnbärsmojito, 1 glas
10 st färska myntablad
1/2 dl björnbär
3 cl färskpressad limejuice
3 cl sockerlag
4 cl rom, t.ex. Bacardi
sodavatten alt. Sprite
isbitar

Sockerlag
1 dl strösocker
1 dl vatten

Garnering
myntakvist
lime
björnbär

Koka ingredienserna till sockerlagen i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält. Låt sockerlagen kallna. Muddra myntabladen och björnbären tillsammans med limejuice i ett glas. Häll på sockerlag och rom. Rör om ordentligt. Fyll upp glaset med is och toppa med sodavatten eller Sprite. Garnera ev. med en myntakvist, lime och björnbär.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00