ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pärontoscakaka

/

Pärontoscakaka

Då är vi framme vid det sista receptet för min temavecka med päron. Ni som följer mig vet att jag älskar tosca så det blir förstås en Pärontoscakaka som blir det sista päronreceptet! Den klassiska toscakaka är en av mina favoriter och jag brukar alltid göra min toscakaka med brynt smör. Jag tänkte att smaken av det brynta smöret säkert gör sig bra med päron, så jag har brynt smöret även i denna pärontoscakaka. Kakan blev riktigt saftig och god av päronen, och som vanligt det blev så gott med det knäckiga mandel- och kolatäcket! En perfekt avslutning på denna temavecka med päron, och jag har helt klart fått upp intresset för att baka mer med päron nu och har flera idéer på andra päronrecept som jag måste baka. Hoppas ni har tyckt det har varit roligt med min päronvecka och att ni också fått mersmak för att baka med päron!

Pärontoscakaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Fyllning
ca 3 st päron

Toscaglasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk eller vispgrädde
100 g mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Skala och kärna ur päronen, och skär de i tunna skivor. Bryn smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smöret och grädden i äggblandningen medan vispen går på låg hastighet. Häll smeten i formen. Tryck ner päronbitarna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Förbered under tiden toscaglasyren genom att bryna smöret och sedan blanda i de övriga ingredienserna utom mandeln. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i mandelspån och vaniljsocker. Ta ut kakan och bred toscaglasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills kakan har fått färg.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00