ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mintkladdkaka med päron & mandel

/

Mintkladdkaka med päron & mandel

Idag bjuder jag på det näst sista päronreceptet och det blir ett recept med den klassiska smakkombinationen mint och päron som ni känner igen från Päron med After Eight. Här blir det i form av en mintkladdkaka med päron och mandel. Mandel passar väldigt bra med päron och jag tycker att det blir gott att ha det på denna mintkladdkaka för lite extra crunch och nötig smak. Jag gjorde denna päronkaka i en lite mindre form, ca 20 cm i diameter, för att få lite höjd på kakan. Du kan göra den i en 24 cm form, men då får du öka upp till 1, 5 sats och glöm inte att du då kanske behöver korta ner gräddtiden med ca 5 min. Om du redan är favorit av desserten Päron med After Eight så är detta absolut något att testa!

Mintkladdkaka med päron & mandel
100 g smör
100 g After Eight eller annan mintchoklad
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st päron
1/2 dl mandelspån (ca 20 g)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Hacka eventuellt chokladen och rör ner den i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält  helt och rör sedan i de övriga ingredienserna utom päron och mandelspån. Häll smeten i en smord springform, ca 20 cm i diameter. Skala och kärna ur päronen. Skär de i tunna skivor och stick ner i smeten. Strö över mandelspån och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20-25 min.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00