ANNONS
PersonuppgifterCookies

Päron med After Eight

/

Päron med After Eight

Jag har haft sommaruppehåll med mina temaveckor, men nu så är det dags att köra igång igen! Höstens första temavecka kommer att handla om päron. Jag fick päron som önskemål när jag ställde frågan om vad ni följare vill ha för tema, och päron är ju i säsong nu så det passar ju utmärkt då! Så varje dag denna vecka blir det ett nytt päronrecept! Insåg att jag inte hade så många recept med just päron här på bloggen, inte ens de klassiska, så vi börjar veckan med kanske den mest klassiska av dem alla – Päron med After Eight! Här kan man välja att göra det enkelt för sig och använda färdigkonserverade päron på burk, men jag valde att göra egna inkokta päron som jag kokar tillsammans med en vaniljstång. Päron med After Eight är exakt så enkelt som det låter. Det är päronhalvor med After Eight på varje päronhalva som man sedan sätter in i ugnen en kort stund tills chokladen smält lite. Denna pärondessert serveras med vispad grädde, vaniljglass eller en klick creme fraiche om man vill det.

Tror faktiskt aldrig jag ätit After Eight-päron tidigare, inte ens på 80-talet när denna dessert var poppis, men nu kan jag bocka av den på min dessertlista!

Päron med After Eight, 4 port
4 st inkokta päron, se recept nedan (alt. konserverade päron)
8 st After Eight
8 blad färsk mynta

Inkokta päron
4 st päron, fast sort
7 dl vatten
3 dl strösocker
3 msk pressad citron
1 vaniljstång

Till servering
vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche

Skala päronen, spara gärna skaftet. Lägg päronen i en mindre kastrull tillsammans med vatten, socker, pressad citron. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljfröna. Lägg både frön och stång i kastrullen. Koka upp och låt sjuda i ca 25-30 min. Päronen ska vara genomkokta men fortfarande vara spänstiga. Låt de sedan kallna i lagen. Detta kan man förbereda dagen innan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela päronen och ta bort kärnhuset. Lägg dem i en ugnsfast form och lägg på After Eight. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 2-3 minuter tills chokladen har börjat smälta. Lägg upp på tallrikar och dekorera med mynta. Servera After Eight-päronen med glass, grädde eller creme fraiche.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00