ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tomatflarn

/
Tomatflarn

Har du en massa tomater hemma? Du kanske t.o.m. odlar egna tomater? Då måste du prova att göra tomatflarn, som en tomatpaj fast som går snabbare att göra. Tack vare smördegen i botten så blir den frasigt god! Toppingen består av en blandning av Philadelphiaost och Västerbottensost och på det ett gäng skivade tomater, gärna i olika former och färger. Servera tomatflarnet som en huvudrätt tillsammans med en grönsallad, eller dela den i mindre bitar och servera som snittar/tilltugg. Varför inte servera den till kräftskivan nu när kräftsäsongen drar igång?! Smördegsflarn går väldigt snabbt att göra och denna med tomater tyckte jag smakade fantastiskt gott!

Tomatflarn 1

Tomatflarn
1 smördegsrulle (250g)
100 g Philadelphiaost
100 g riven Västerbottensost
ca 450 g tomater
salt & peppar

Pensling
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och skär med en kniv ca 1 cm innanför kanten. Nagga botten med en gaffel innanför den skurna kanten. Blanda Philadelphiaost och riven Västerbottensost och bred på smördegen. Skiva tomaterna och lägg ut dem på ostblandningen. Salta och peppra. Pensla kanten med ett uppvispat ägg och grädda i ca 25-30 min.

Tomatflarn 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00