ANNONS

Räkcheesecake

/
Räkcheesecake

Räkcheesecake är något vi alltid har med på alla årets högtider och den passar in både på julbordet och påskbordet, men även som nu till midsommar! Den är smidig att göra och kan förberedas dagen innan, vänta dock med garnering tills den ska serveras. Välj om du gör en stor eller mindre i portionsformar, görs de i mindre formar kan de även funka som en liten förrätt. Denna gången valde jag att dekorera cheesecake med machesallad runt kanten och ätbara blommor för att få den att se lite extra festlig ut till midsommarbuffén. Vill man så kan man minska ner mängden räkor i smeten, jag tycker det är galet gott med räkor så jag har i lite extra mycket i min räkcheesecake!

Räkcheesecake 1

Räkcheesecake
250 g kavring
100 g smör

Fyllning
5 gelatinblad
400 g Philadelphiaost
3 dl creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 burk röd stenbitsrom
500 g handskalade räkor
1 kruka färsk dill
1 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Garnering
räkor
färsk dill
stenbitsrom
citronskivor
machesallad (kan uteslutas)
ätbara blommor (kan uteslutas)

Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en springform, 24 cm i diameter, och ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Rör ihop creme fraiche och Philadelphiaost. Finhacka rödlök och dill, och rör ner i ostblandningen. Grovhacka räkorna och häll i tillsammans med stenbitsrom och citron. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme. Vänd ner i smeten och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen och ställ i kylen i minst 5 tim eller helst över natten. Garnera räkcheesecaken innan servering.

Räkcheesecake 2
Räkcheesecake 3
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00