ANNONS

Budapestrulle med jordgubbar

/
Budapestrulle med jordgubbar

Nu har vi lämnat temaveckan och småkakorna från förra veckan och riktar fokus mot midsommar som redan är nästa vecka. Dags för lite mer somriga bakverk, gärna med frukt och bär, som den här Budapestrullen med jordgubbar. Budapestrulle eller Budapestbakelse är en favorit för mig, och det är så gott med den där hasselnötsmarängen som man gör till denna rulltårta. Sedan tycker jag att oavsett vad man fyller den med så blir den alltid så troligt god. För att få en extra somrig smak så har jag denna gången fyllt marängrulltårtan med färska jordgubbar, och den blev ju magisk! Jag brukar göra det enkelt för mig när jag gör Budapestrulle och använda hasselnötsmjöl, men man kan använda hela hasselnötter som man själv maler om man vill. Budapestrulle med jordgubbar blev en riktigt somrigt bakverk och passar som sagt att göra som midsommarfika. Fler tips till midsommar hittar du under min kategori ”Midsommar” här på bloggen.

Budapestrulle med jordgubbar 1

Budapestrulle
1 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötsmjöl (malda hasselnötter)
1/2 dl Maizena majsstärkelse
4 st äggvitor
1 dl strösocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar

Garnering (kan uteslutas)
vispad grädde
färska jordgubbar
citronmeliss

Blanda 1 del socker (1 dl), hasselnötsmjöl och majsstärkelse i en bunke. Vispa äggvita fluffig och fast, tillsätt den andra delen socker (1 dl) lite i taget och vispa till en fast maräng. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en slickepott tills allt är väl blandat. Bred eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna. Lägg på ett bakplåtspapper och vänd på den med hjälp av en plåt.
Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt och bred grädden över marängen. Strö på jordgubbarna delade i bitar och rulla ihop till en rulle från långsidan. Garnera med vispad grädde, jordgubbar och eventuellt citronmeliss.

Budapestrulle med jordgubbar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00