ANNONS

Havrerutor med choklad & flingsalt

/
Havrerutor med choklad & flingsalt

I fredags var det Hembakardagen och då hade jag tänkt att posta dessa underbart goda havrerutor med choklad och flingsalt. Tyvärr blev jag sjuk och låg däckad större delen av dagen, så det blev aldrig något inlägg då. Nu har jag lyckats piggna till lite så den kommer idag istället. Detta är samma recept som klassiska havrerutor med nougat, fast jag bytt ut nougaten mot mjölkchoklad och flingsalt. Har du inte provat havrerutor så måste du verkligen göra det. De här havrerutorna blir härligt sega och goda, och går att variera med olika toppings. Jag har även en väldigt populär variant på havrerutor med kola & choklad som är supergoda! Alltså, den typen av havrekakor är verkligen beroendeframkallande så ni bakar ju dem på egen risk! 🙂 Ha en fin söndag!

Havrerutor med choklad & flingsalt 1

Havrerutor med choklad & flingsalt
300 g smör
9 dl havregryn
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Topping
200 g mjölkchoklad
flingsalt

Smält smöret i rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt kakan svalna.
Smält chokladen och bred den jämt över hela kakan. Strö på flingsalt och låt chokladen stelna. Skär sedan kakan i rutor.

Havrerutor med choklad & flingsalt 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00