ANNONS

Amerikanska kanelbullar med färskostfrosting

/
Amerikanska kanelbullar med färskostfrosting

Är det något jag älskar och inte kan få nog av så är det bullar, särskilt såna här amerikanska kanelbullar med frosting. Visst är det gott utan frosting också, men jag älskar ju allt som är kladdigt och krämigt så är en frosting på bullarna att lyfta dem ett snäpp. Jag försöker att inte göra frosting för söt och sliskig, utan att den får en lagom mängd sötma. Vill du ha den sötare kan du addera mer florsocker. Just den här bulldegen tycker jag blir så otroligt god, den är så där härligt fluffig och har en god smak. Jag har tidigare gjort fler varianter på just denna sort – Biscoffbullar, Äpple- och kanelbullar och Saffransbullar. Jag ska erkänna att jag lite svårt att välja ut en favorit av dessa då jag tycker att alla är goda på sitt sätt, så rekommenderar er att prova alla!

Amerikanska kanelbullar med färskostfrosting 1

Amerikanska kanelbullar, 12 st
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk salt
9-11 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g smör
1 dl brun farin
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
2 msk potatismjöl

Frosting
125 g rumsvarmt smör
125 g rumsvarm Philadelphiaost
2 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt sedan socker, ägg och salt. Häll i det mesta av mjölen (9 dl), och tillsätt smöret i kuber och låt köksassistenten bearbeta degen i 10-15 min. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska sätta kanterna på bunken. Dra folie över bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1,5 tim.
Blanda ihop smör, brun farin, vaniljsocker, kanel och potatismjöl till fyllningen.
Ta ut degen ur bunken och kavla ut den till en rektangel, ca 40×50 cm. Använd lite mjöl på köksbänken om det behövs. Bred på kanelfyllningen och rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 12 bitar. Lägg ut bullarna i en smord ugnsform, ca 23×33 cm. Dra folie över formen och låt jästa ca 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i ca 20-25 min. Håll koll och täck över formen om bullarna har fått färg men inte är färdiggräddade.
Vispa ihop frostingen till en jämn kräm. Bred på bullarna när de fått svalna något.

Amerikanska kanelbullar med färskostfrosting 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00