ANNONS

Foul – Libanesisk bönröra

/
Foul - Libanesisk bönröra

Foul är en libanesisk bönröra med ursprung från Egypten, men populär i alla mellanösternländer. Foul är en klassisk frukosträtt som förutom att det är en väldigt snabblagad rätt dessutom är vegansk. Receptet nedan har jag fått av min mamma. Rätten görs på favabönor som är färdigkokta bönor i burk, det kan stå foulbönor på burken ibland beroende på vilket märke man köper. Man kan använda färska bönor, men då måste man blötlägga dem först och sedan koka dem innan man gör foul. Därför går det snabbare att använda färdigkokta på burk. Hur mycket man sedan ska mosa bönorna är smaksak, vill du ha lite mer tuggmotstånd så mosar du en mindre och tvärtom. Denna berömda frukosträtt äts varm tillsammans med libabröd. En väldigt god bönröra och jag kan verkligen rekommendera er att prova den!

Foul - Libanesisk bönröra 1

Foul – Libanesisk böngryta
1 burk favabönor (foulbönor), 400g
1 burk kikärtor, 400g
3/4 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
2 msk tahini
salt & peppar

Garnering
olivolja
tomat
kikärtor
persilja

Häll bönorna med spadet i en kastrull och koka dem. Häll på hälften av kikärtorna  utan  spad efter 5 min och låt koka med i ca 20 min. Mosa dem lite grov med en potatispress. Häll i spiskummin och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda i citron och tahini. Smaka av med salt och peppar. Häll upp blandningen på ett fat och ringla över olivolja. Garnera med hackad tomat, kikärtor och hackad persilja. Servera rätten varm med libabröd.

Foul - Libanesisk bönröra 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00