ANNONS

Gino – Snabb dessert

/
Gino - Snabb dessert

Gino – denna gamla klassiska dessert från 80-talet trodde jag var en italiensk efterrätt. Vid närmare efterforskning visade det sig att det inte alls var så, utan Gino är tydligen en svensk skapelse!  Den verkade ha sin topp under 90-talet, och känns som en lite bortglömd efterrätt. Därför vill jag lyfta den lite extra här på bloggen, för detta är inte bara en otroligt enkel dessert utan även väldigt snabb dessert som dessutom är otroligt god. Originalreceptet är med banan, kiwi och jordgubbar, och de fräscha och syrliga frukterna ihop med den smälta söta chokladen är magiskt gott. Särskilt när chokladen blivit lite karamelliserad och då får en kolaktiga smak. Frukterna går självklart att byta ut mot annan frukt eller bär, och jag skulle kunna tänka mig att nästa gång ha lite mer exotiska frukter som ananas och mango. Det går också att smaksätta Gino med kokosflingor och/eller lime. Självklart ska varma efterrätten serveras med en stor klick vaniljglass, mums! Behöver du recept en enkel, snabb och ljuvlig dessert så kan jag verkligen rekommendera Gino – denna svenska dessert!

Gino - Snabb dessert 1

Gino, 4 port.
2 bananer
2 kiwi
16 jordgubbar
100 g vit choklad

Till servering
vaniljglass

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva banan och kiwi. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela frukten i ugnssäkra formar. Riv chokladen fint och strö över. Använder du chokladknappar kan du strö över dem direkt. Sätt in formarna i ugnen i ca 5-8 min, chokladen ska ha smält och fått lite färg. Servera genast med vaniljglass.

Gino - Snabb dessert 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00