ANNONS

Oreobollar

/
Oreobollar

Ett av de enklaste bakverken man kan göra är Oreobollar, eller Oreotryfflar som en del också kallar dem, som egentligen är cake pops/cake balls som man kan gör med kexsmulor. Du behöver bara 3 ingredienser och ingen ugn för att göra dessa bollar som får en härlig smak av Oreokakor. Välj hur mjuka och krämiga du vill ha dem genom att själv justera mängden Philadelphiaost. Tänk på att det är svårare att rulla dem till bollar ju mjukare degen är, så testa gärna att rulla en innan du tillsätter mer färskost. Jag fick önskemål om att doppa Oreobollarna i vit choklad, men det blir lika gott med annan choklad så ta det som du gillar mest. Ett enkelt och gott bakverk som man även lätt kan baka med barn. Perfekt om man ett lördagsgott som går snabbt att göra!

Oreobollar 1

Oreobollar, ca 8 st
1 fpk Oreo (154g)
50-75 g Philadelphiaost

Garnering
100 g vit choklad
Oreosmulor

Mixa kakorna i matberedare. Tillsätt Philadelphiaost i omgångar tills degen känns lagom fast för att kunna rullas till bollar. Rulla degen till bollar och ställ in dem i kylen så de hårdnar till något, då blir de lättare att doppa i chokladen. Smält choklad och doppa bollarna, låt överflödig choklad rinna av. Ställ in dem i kylen så chokladen stelnar. Garnera bollarna genom att ringla över den överblivna chokladen och strö på på Oreosmulor.

Oreobollar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00