ANNONS

Amerikanska saffransbullar med färskostfrosting

/
Amerikanska saffransbullar med färskostfrosting

Idag är det 4:e advent och nu är det inte många dagar kvar till jul. Jag ser fram emot att få träffa familjen och att fira julen tillsammans. Sedan ser jag också fram emot att både få baka med dem och till dem. Bullar är något min familj verkligen älskar och särskilt med saffran så de här amerikanska bullarna med saffran och med en fräsch och härlig färskostfrosting hade de verkligen tyckt om! Jag gillar att servera de här saffransbullar när man bjuder på adventsmys eller julmys. En mysig fikastund med juliga smaker är något jag inte kan få nog av så här års. Saffransbullarna gör du i långpanna och själva bullarna är som lussebullar med vaniljfyllning, vilket får dem saftiga och goda. Hoppas du gillar dem lika mycket som jag gör! Ha en fin 4:e advent!

Amerikanska saffransbullar med färskostfrosting 1

Amerikanska saffransbullar, 12 st
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 g saffran (2 fpk)
9-11 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g smör
1 dl brun farin
2 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl

Frosting
125 g rumsvarmt smör
125 g rumsvarm Philadelphiaost
2 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt sedan socker, ägg, salt och saffran (gärna mortlad med lite av sockret). Häll i det mesta av mjölet (9 dl), och tillsätt smöret i kuber och låt köksassistenten bearbeta degen i 10-15 min. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på bunken. Dra folie över bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1,5 tim.
Blanda ihop smör, brun farin, vaniljsocker, kanel och potatismjöl till fyllningen.
Ta ut degen ur bunken och kavla ut den till en rektangel, ca 40×50 cm. Använd lite mjöl på köksbänken om det behövs. Bred på kanelfyllningen och rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 12 bitar. Lägg ut bullarna i en smord ugnsform, ca 23×33 cm. Dra folie över formen och låt jästa ca 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i ca 20-25 min. Håll koll och täck över formen om bullarna har fått färg men inte är färdiggräddade.
Vispa ihop frostingen till en jämn kräm. Bred på bullarna när de fått svalna något.

Amerikanska saffransbullar med färskostfrosting 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00