ANNONS
PersonuppgifterCookies

Trillingnöt

/

Trillingnöt är en riktig klassiker och fanns förr i Aladdin- och Paradisaskarna, men togs sedan bort för några år sedan vilket blev en stor grej. Som tur är det väldigt enkelt att göra hemmagjord trillingnöt, och till detta recept på trillingnöt behöver du bara 2 ingredienser – choklad och hasselnötter. Välj en choklad som du tycker är god och om den ska vara mörk eller ljus. Jag gjorde mina på ljus choklad. Kombon choklad och hasselnötter är ju en favorit och extra gott blir det när man rostar hasselnötterna. Jag tycker trillingnötterna är fina också att slå in i en cellofanpåse och ge bort. Har du någon i bekantskapskretsen som saknar trillingnöten i chokladasken så är detta ett perfekt tips på en bra gåva.

Trillingnöt
200 g hasselnötter
200 g ljus eller mörk choklad

Garnering
50 g ljus eller mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut hasselnötter i en form eller plåt. Rosta nötterna mitt i ugnen i ca 10 min. Kolla till dem så de inte bränns vid. Ta ut formen och låt hasselnötterna kallna. Lägg dem sedan i en kökshandduk och gnugga försiktigt hasselnötterna så att skalet lossnar.
Smält chokladen och häll i nötterna. Skeda sedan upp dem tre och tre och lägg på en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Smält chokladen till garneringen och ringla över trillingnötterna med hjälp av en gaffel eller spritspåse. Låt stelna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00