ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saffranstoscakaka med vaniljfyllning

/

Då är det första advent imorgon. Den här tiden på året tycker jag är så mysig. Så härligt med all julbelysning och juldekoration som kommer fram. Trevlig också med träffar som adventsmys och glöggmingel, där man dricker gott och äter gott. Ska du bjuda på adventsfika så kan jag rekommendera detta recept på en saftig toscakaka med saffran som man delar på mitten och fyller med en krämig vaniljfyllning. Jag är tokig i både tosca och saffran, så denna saffranstoscakaka blev snabbt en favorit. Ett tips är att dela överdelen i bitar innan man lägger på den så blir det lättare att skära kakan utan att fyllning trycks ut. Jag önskar er en riktigt härlig adventshelg, och hoppas ni får en mysig första advent!

Saffranstoscakaka med vaniljfyllning
100 g smör
1 pkt saffran (á 0,5g)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde

Tosca
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Vaniljfyllning
2 dl mjölk
5 msk marsánpulver (kallrörd)
2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Smält smöret tillsammans med saffran och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, smöret och grädden i äggblandningen medan vispen går på låg hastighet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.
Förbered under tiden toscan genom att blanda alla ingredienser utom mandelspån och vaniljsocker i en kastrull. Värm massan under omrörning tills det blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i mandelspån och vaniljsocker. Ta ut kaka och bred toscan på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills kakan fått färg. Låt den kallna.
Vispa ihop mjölk och marsánpulver till en kräm. Vispa grädden och rör ner i vaniljkrämen. Dela kakan och fyll med vaniljfyllningen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00