ANNONS

Glutenfria saffransdrömmar

/
Glutenfria saffransdrömmar

Tänk att det på söndag är första advent redan, denna hösten har verkligen gått snabbt. Nu börjar nedräkningen till advent och sen till jul. Detta är helt klart den mysigaste tiden på året tycker jag och med advent så hör det till att ha lite adventsmys. Jag bjuder gärna på fika och jag tycker självklart att det ska finnas fika för alla, så här kommer mitt recept på glutenfria saffransdrömmar. Goda, spröda småkakor med smak av saffran, som dessutom är naturligt fria från gluten. Jag väljer hellre att använda mjöler som är naturligt glutenfria än att använda glutenfria mjölmixer, i alla fall till bakverk som inte behöver jäsa. Kakorna innehåller inte heller ägg och de går enkelt att få veganska eller laktosfria genom att välja mjölkfritt eller laktosfritt smör. Vill du göra dem på vanligt mjöl så gör du dessa saffransdrömmar istället.

Glutenfria saffransdrömmar 1

Glutenfria saffransdrömmar, ca 36-38 st
1 påse saffran (0,5 g)
1 tsk hett vatten
100 g smör (alt. laktosfritt/mjölkfritt smör)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl neutral olja, t.ex raps- eller solrosolja
1 tsk hjorthornssalt
3 dl rismjöl
2 dl Maizena majsstärkelse

Sätt ugnen på 150 grader.
Mortla ihop saffran med en sked av sockret. Häll på vattnet så att man får ut färg från saffranet. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Häll i saffranet. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda hjorthornssaltet med rismjölet och majsstärkelsen, och rör ner det i degen. Forma degen till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Glutenfria saffransdrömmar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00