ANNONS

Solskensbullar med saffran

/
Solskensbullar med saffran

Att baka bullar med saffran är något jag tycker blir magiskt gott, och även om de är goda som de är så blir saffransbullar extra goda med en klick vaniljkräm som i de här solskensbullarna med saffran. Passa på att baka de nu i helgen och frys in, så har du förberett adventsfika till nästa helg då det är första advent. Fryser du in bullarna så skippar du att pensla de med smör och doppa i socker utan det gör du sen när bullarna har fått tina upp. Vill du ha fler recepttips till advent kan du skicka in i min kategori som heter ”Jul”!

Solskensbullar med saffran 1

Solskensbullar med saffran
50 g jäst
3 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 g saffran (2 påsar)
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
ca 12 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special

Fyllning
4 dl kall mjölk
6 msk marsánpulver
1 tsk vaniljsocker

Penslig
1 uppvispat ägg

Garnering
smält smör
strösocker

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll ner i bunken och blanda tills jästen har lösts upp. Tillsätt de övriga ingredienserna (mortla gärna saffranet tillsammans med lite av sockret innan det blandas i för att få fram mer smak), och knåda ihop till en smidig deg i maskin i ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 45 min. Dela degen i bitar och forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i 15 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Krämen ska vara fast så den inte rinner ut. Ta eventuellt mer marsánpulver om det behövs. Fyll en spritspåse med fyllningen. Pensla bullarna och stick ner spritspåsen i mitten av bullarna och tryck ut krämen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5-8 min eller tills de fått fin färg. Pensla kanterna på bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Solskensbullar med saffran 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00