ANNONS

Blåbärsgrottor

/
Blåbärsgrottor

Småkakor är ett måste att ha i frysen kan jag tycka. De är enkla att göra och går utmärkt att frysa, klarar sig länge i frysen och sedan tinar de snabbt när man tar fram dem ur frysen. Vissa kakor är nästan ännu godare när de är lite frysta fortfarande. Smidigt att ha kakor i frysen när man får besök och ska bjuda på fika eller om man själv är sugen på något gott. En av mina favorit är hallongrottor och just denna småkaka kan man göra i otroligt många olika varianter, fruktiga med sylt eller chokladiga med olika chokladgodis. Krämer som Nutella eller Ballerinakräm är också väldigt gott att fylla grottorna med. Denna gången blev det blåbärsgrottor som jag har fyllt med blåbärssylt.

Blåbärsgrottor 1

Blåbärsgrottor, ca 24 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (kan ersättas med vetemjöl)
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
blåbärssylt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord minimuffinsform. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll och klicka i sylten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

Blåbärsgrottor 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00