ANNONS

Kanelbulleskorpor

/
Kanelbulleskorpor

I måndags firade vi Kanelbullens dag och på Instagram svämmande flödet över av kanelbullar, kanske kan varit anledningen till att Instagram sedan låg nere hela kvällen. 😉 Kanelbullar är ju fantastiskt gott, och jag har ett recept som ger saftiga kanelbullar.Även om dessa saftiga bullar håller sig bra dagen efter så är nog ändå kanelbullar som allra godast när de är nybakade. Skulle du ha bullar hemma som har blivit torra och tråkiga så ska du absolut inte slänga dem! Här är ett tips på hur du kan ta tillvara på torra kanelbullar – du gör kanelbulleskorpor! Skorporna gör du väldigt enkelt och de smakar lika gott som de saftiga bullarna, men med en krispigare textur. Jag äter dessa kanelbulleskorpor som jag äter vanliga skorpor – med smör på och doppar i mitt te, så gott! Blir lätt att man går och knaprar på dem som mellanmål! Så vet du inte vad du ska göra med gamla kanelbullar så är detta verkligen ett bra tips, och så minskar vi på så sätt matsvinnet.

Kanelbulleskorpor 1

Kanelbulleskorpor
torra kanelbullar

Sätt ugnen på 100 grader. Skiva kanelbullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt med snittytan neråt. Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 40-60 min beroende på hur torra de är från början. Vänd på skivorna efter halva tiden. Skulle skorporna inte vara helt torra kan man låta de torka i den avstängda ugnen med öppen ugnslucka.

Kanelbulleskorpor 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00