ANNONS

Kanelbullesockerkaka

/
Kanelbullesockerkaka

Imorgon är det Kanebullens dag och en dag värd att fira tycker jag. Om du gillar kanelbullar men inte hinner eller orkar sätta en deg på jäsning, så är detta ett snabbt alternativ till bullarna – en Kanelbullesockerkaka. Receptet är från min saftiga kardemummasockerkaka som jag blandat med en kanelfyllning för att få en sockerkaka med kanelbullesmak. Se till att inte grädda kakan för länge så den inte blir för torr. Kanelbullesockerkakan är som sagt smidig att göra om man inte orkar vänta på en bulldeg som ska jäsa. Vill du ha ett snabbt men kladdigt alternativ så ska du prova Kanelbullekladdkakan istället! Skulle du få kanelbullesockerkaka över så går den utmärkt att frysa in. Hoppas du är med och firar Kanelbullens dag imorgon!

Kanelbullesockerkaka 1

Kanelbullesockerkaka
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 dl mjölk

Fyllning
3 msk strösocker
1 1/2 tsk mald kanel

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält eller bryn smöret och ställ åt sidan för att svalna något. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och mjölken. Häll 1/3 av smeten i formen och strö sedan på hälften av fyllningen. Häll på ytterligare 1/3 smet och strö på resterande fyllning. Häll slutligen på resten av smeten och swirla i smeten med t.ex. skaften på en sked. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-40 min. Prova om kakan är klar genom att sticka ner en tandpetare i kakan, om stickan är torr är kakan klar. Pudra eventuellt florsocker över kakan.

Kanelbullesockerkaka 2
Kanelbullesockerkaka 3
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00