ANNONS

Ballerinagrottor

/
Ballerinagrottor

Har ni sett att det nu finns Ballerinafyllning i flaska? Direkt när jag såg det så visste jag att den måste jag använda till bakning! Jag har väldigt många olika Ballerinarecept, men något jag inte kunnat göra tidigare är Ballerinagrottor. Nu med den här Ballerinaflaskan så kan jag äntligen göra det. Jag valde att inte ha med fyllningen under själva gräddningen, då krämer likt denna blir lite torra och gryniga när de värms upp. Istället gjorde jag fördjupningar i kakorna efter gräddning och fyllde upp med Ballerinakrämen. Den spröda och goda kakan passade bra ihop med fyllningen. Prova du också innan det är för sent, tror nämligen att Ballerinafyllningen bara finns till försäljning tillfälligt.

Ballerinagrottor 1

Ballerinagrottor; ca 24 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (kan bytas mot 1 dl vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Fyllning
Ballerinafyllning

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord minimuffinsplåt. Grädda i ca 15 min. Gör en fördjupning i kakorna med t.ex. skaftet på en slev eller liknande. Fyll fördjupningen med Ballerinafyllning. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan de flyttas.

Ballerinagrottor 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00